Parcursul de vis al lui Stefanos Tsitsipas continuă la Melbourne, grecul reușind marți să se califice în semifinalele de la Australian Open. După un meci de luptă de trei ore și 15 minute cu Roberto Bautista Agut, Stefanos s-a impus în patru seturi, scor 7-5, 4-6, 6-4, 7-6(2).

Stefanos TsitsipasFoto: ausopen.com

După ce a produs surpriza turneului și l-a eliminat în turul anterior (optimi) pe Roger Federer, Stefanos și-a continuat pasul spre fazele superioare, elenul reușind o nouă evoluție bună, de această dată împotriva lui Bautista Agut.

Câștigător al titlului de la Doha, spaniolul nu a avut răspunsurile pe măsură pentru jocul agresiv al lui Tsitsipas.

Ca și în meciul cu marele Federer, Stefanos a avut în serviciu o armă importantă, acesta bifând 22 de ași și câștigând 84% din punctele jucate cu primul serviciu (62/74).

Pe lângă acestea, grecul și-a trecut în statistică 68 de lovituri câștigătoare și s-a impus în 19 din cele 33 de veniri la fileu.

În ceea ce privește numărul total de puncte câștigate, diferența dintre cei doi jucători a fost una mică, 131-126 pentru Stefanos.

În vârstă de 20 de ani, Tsitsipas se află pentru prima dată în "careul de ași" al unui Grand Slam.

În drumul până la marea finală, Stefanos va da peste învingătorul partidei dintre Rafael Nadal (2 ATP) şi americanul Frances Tiafoe (39 ATP).

Aici poți vedea un rezumat al partidei dintre Tsitsipas și Bautista Agut:

S-ar putea să te intereseze și: