​Thierry Van Cleemput nu a exclus posibilitatea de a o pregăti pe Simona Halep, însă nici nu a confirmat că va fi noul antrenor al liderului WTA, informează News.ro.

Thierry Van CleemputFoto: lesoir.be

"Nu ajută la nimic, doar să zic nişte prostii! Lăsaţi-mi un pic de timp!", a spus belgianul, când a fost întrebat de Simona Halep.

Potrivit fostului tenismen profesionist Filip Dewulf, Van Cleemput va colabora cu Halep de probă, la turneele de la Doha şi Dubai, din luna februarie, înainte de a lua o decizie pe termen mai lung.

Van Cleemput a fost la antrenamentul Simonei Halep dinaintea meciului de luni, cu Serena Williams, apoi i-a oferit ultimele indicaţii la vestiare. În timpul meicului, el a stat aproape de loja stafului româncei.

„După ce a pierdut David (n.r. Goffin) sâmbătă seară, el (n.r. Darren Cahill) m-a întrebat dacă mă interesează să dau o mână de ajutor. Am zis de ce nu? Mă înțeleg foarte bine cu Simona și cu Darren. Colaborarea lor s-a încheiat, iar eu și David am pus stop. Le-am zis că lumea va începe să vorbească, dar au zis că nu e nimic grav și că ar fi drăguț dacă aș putea veni. Așa că am făcut asta.

Cred că voi încerca să lucrez cu Simona, să vedem dacă eu mă simt bine, dacă ea se simte bine. Mă duc până acasă, voi merge fără dubii la București, apoi la Doha sau la Dubai. Și, după toate astea, voi lua o decizie finală. Momentan nu e vorba de o colaborare oficială.

E un interes din partea ei, ea e cea care m-a căutat. Și eu sunt interesat, de-asta am venit s-o văd la meciul cu Serena. Îmi place stilul de joc al Simonei și știu cum să o ajut”, a completat Van Cleemput, citat de gsp.ro.

În vârstă de 50 de ani, Thierry Van Cleemput a fost până, de curând, antrenorul lui David Goffin. El l-a pregătit pe numărul 1 belgian din aprilie 2014, jucătorul reuşind să ajungă în Top 10 ATP. El i-a mai pregătit pe Steve Darcis şi Olivier Rochus, iar între 2002 şi 2005 a fost căpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis a Belgiei.

Simona Halep a încheiat la sfârşitul anului trecut colaborarea cu antrenorul australian Darren Cahill. La Australian Open, Halep a mai colaborat cu Cahill, dar şi cu căpitanul nejucător al echipei României de Fed Cup, Florin Segărceanu.

"Discutăm, dar nu e antrenorul meu oficial, așa că vom vedea. Deocamdată discutăm. Nu am nimic de-a face cu despărțirea lor (n.r. dintre Van Cleemput și Goffin). Îmi place ca antrenor și ca persoană. Dar nu am decis nimic. Trebuie să ne cunoaștem mai bine. Deocamdată nu e oficial antrenorul meu", a afirmat Simona Halep azi, după meciul cu Serena Williams, citată de News.ro.

S-ar putea să te intereseze și: