Simona Halep a părăsit Australian Open în optimi după o înfrângere în trei seturi (1-6, 6-4, 4-6) cu Serena Williams. Liderul mondial a început conferința de presă zâmbind: "Lăsaţi-mă să încep cu o glumă. În primul set m-am simţit ca și cum aș fi fost lovită de tren".

Simona Halep, la AOFoto: ausopen.com

Ce a spus Simona

"Lăsaţi-mă să încep cu o glumă. În primul set m-am simţit ca și cum aș fi fost lovită de tren, totul venea prea repede spre mine. Dacă pierd locul 1 acum, voi încerca să îl recuperez. Ţinta mea e să joc cât de bine pot în fiecare meci. Locul în clasament nu contează în acest moment pentru mine.

Trebuie să-mi recapăt nivelul, voi munci pentru asta. La finalul anului contează mai mult locul în clasament, atunci mă voi stresa cu asta. Mă voi strădui. Acum voi merge acasă, mă voi odihni şi mă voi uita la tenis. Şi eu sunt curioasă cine va câştiga turneul" - Simona Halep, citată de News.ro.

"Am fost un pic lipsită de noroc, în acel moment. Ea a servit foarte bine la acele puncte. Am luptat din greu azi şi am fost foarte aproape. Am simţit că am fost lovită de tren (n.r. - în setul I). Totul a fost prea rapid. Nu am fost înfricoşată deoarece ştiam că am un nivel mai bun şi voi juca mai bine dacă voi rămâne acolo, începând să o mişc mai mult şi să încep să lovesc mingea mai puternic. Am avut un foc interior şi mi-am spus că acum încep meicul. A fost mai bine, ghem cu ghem, mi-am simţit nivelul crescând" - Simona Halep.

"A fost un pic frustrant în timpul meciului, dar după cum ştim cu toţii, nu sunt o jucătoare mare la serviciu şi trebuie să accept asta. Ea este foarte bună la retur şi este mereu dificil să o vezi atât de aproape de linia de fund şi să simţi un pic presiunea. Nu a fost cel mai rău meci în ceea ce priveşte serviciul. Am servit ok, dar nu a fost cel mai bine" - Simona Halep.

"Nu am simţit niciodată că sunt favorită. Orice meci e dificil şi orice meci începe de la 0-0. Nu a fost nimic în mintea mea despre asta. Am intrat pe teren cu încrederea că am şansa mea şi am încercat să fiu pozitivă", a concluzionat Halep.

S-ar putea să te intereseze și: