​Dublă campioană la Australian Open, Victoria Azarenka nu a mai reușit să revină la nivelul pe care îl avea înainte să nască, iar rezultatele încă se lasă așteptate. După eliminarea prematură de la Melbourne, jucătoarea în vârstă de 29 de ani nu și-a mai putut stăpâni emoțiile la conferința de presă și a izbucnit în plâns. Fosta ocupantă a locului 1 WTA a mărturisit că are mari probleme în a-și recăpăta încrederea. "Am trecut prin multe încercări în viaţa mea şi câteodată mă întreb de ce, dar cred că mă vor întări", a spus Azarenka.

Victoria Azarenka, in lacrimi la conferinta de presaFoto: Captura YouTube

Azarenka (53 WTA) a fost învinsă în primul tur la Australian Open de germanca Laura Siegemund (110 WTA), scor 7-6(5), 4-6, 2-6. Pentru Vika a fost a doua înfrângere din tot atâtea meciuri disputate în acest an în circuitul WTA. Înainte de confruntarea de la Melbourne, a fost învinsă de Venus Williams, scor 3-6, 6-1, 3-6, în primul tur la Auckland.

"Este o luptă mai grea pentru mine acum. Pot continua să spun acest cuvânt, chiar mă lupt acum. Cred că este destul de evident. E în regulă. Nu cred că, stând aici, am greşit cu ceva. Dar lupt. Eşecul este atunci când renunți și nu încerci din nou. Dacă voi continua să mă lupt și, pentru a ieși din asta, trebuie să fac asta, atunci asta am de gând să fac.

Dacă ar exista un magazin de unde aș putea cumpăra încrederea, aş merge şi aş cumpăra-o. Pur şi simpu trebuie să joci meciuri, turnee. Încerc să joc cât pot, să construiesc ceva. Ambiţiile mele sunt ridicate, ştiu de ce sunt capabilă.

Am trecut prin multe încercări în viaţa mea şi câteodată mă întreb de ce, dar cred că mă vor întări. Vreau să cred asta şi voi munci din greu pentru asta. Uneori, am nevoie doar de puţin timp, răbdare şi sprijin", a spus Azarenka, într-o conferință de presă.

Imagini emoționante cu Victoria Azarenka la conferința de presă:

După ce a născut un băiețel în decembrie 2016, Azarenka a revenit în circuit în luna iunie a anului 2017. Jucătoarea din Belarus a fost nevoită apoi să lupte pentru custodia fiului său, astfel că în anul 2017 a participat la doar două turnee.

Până la soluționarea cazului, sportivei i s-a interzis să părăsească statul California, motiv pentru care a lipsit de la ediția de anul trecut de la Australian Open, în ciuda faptului că organizatorii îi oferiseră un wild-card.

Vika a revenit în circuit în martie 2018, la Indian Wells, fiind eliminată în turul al doilea de Sloane Stephens. A urmat apoi competiția de la Miami, unde bielorusa a arătat o formă foarte bună, ajungând până în semifinale (a fost învinsă tot de Sloane Stephens). Avea să fie cea mai bună performanță reușită de Azarenka în 2018.

Victoria Azarenka, rezultatele înregistrate în 2018:

Indian Wells (Premier Mandatory) - turul II (1-6, 5-7 cu Sloane Stephens)

Miami (Premier Mandatory) - semifinale (6-3, 2-6, 1-6 cu Sloane Stephens)

Madrid (Premier Mandatory) - turul II (2-6, 6-1, 5-7 cu Karolina Pliskova)

Roma (Premier 5) - turul I (0-6, 3-6 cu Naomi Osaka)

Roland Garros (Grand Slam) - turul I (5-7, 5-7 cu Katerina Siniakova)

Mallorca (International) - optimi (3-6, 4-6 cu Lucie Safarova)

Wimbledon (Grand Slam) - turul II (3-6, 3-6 cu Karolina Pliskova)

San Jose (Premier) - sferturi (abandon la 7-6(4), 0-3 în meciul cu Danielle Collins)

Montreal (Premier 5) - turul II (3-6, 1-6 cu Joahanna Konta)

Cincinnati (Premier 5) - turul II (4-6, 5-7 cu Caroline Garcia)

US Open (Grand Slam) - turul III (3-6, 4-6 cu Sloane Stephens)

Tokyo (Premier) - sferturi (abandon la 5-3 pentru Camila Giorgi)

De-a lungul timpului, Azarenka a cucerit 20 de trofee WTA, dintre care două de Grand Slam (la Australian Open în 2012 și 2013). Jucătoarea din Belarus a mai disputat alte 16 finale, dintre care două la US Open (în 2012 și 2013).

În 2012, Azarenka a devenit lider mondial și a bifat în total 51 de săptămâni pe primul loc al clasamentului WTA. A câștigat din tenis $29,280,914.

Titlurile câștigate de Victoria Azarenka: 2016 - Brisbane, Indian Wells, Miami; 2013 - Australian Open, Doha, Cincinnati; 2012 - Sydney, Australian Open, Doha, Indian Wells, Beijing, Linz; 2011 - Miami, Marbella, Luxemburg; 2010 - Stanford, Moscova; 2009 - Brisbane, Memphis, Miami.