Maria Sharapova a avut parte de unul din cele mai bune meciuri de debut din istoria participărilor la Australian Open, rusoiaca reușind performanța de nu a ceda niciun game în fața jucătoarei Harriet Dart (6-0, 6-0). Meciul a durat doar 63 de minute.

Maria Sharapova, la AOFoto: ausopen.com

Venită din calificări, Harriet a trăit un adevărat coșmar împotriva celei despre care nu s-a ferit să spună că a fost idolul copilăriei sale. Apăsată din punct de vedere emoțional de acest lucru, britanica nu și-a găsit ritmul în debutul partidei, iar odată cu trecerea timpului prăpastia dintre ea și adversară s-a tot mărit.

Masha nu a coborât deloc nivelul, a servit cu multă asprime, a fost foarte bună din apropierea fileului (5/5, procentaj 100%), a bifat 20 de lovituri câștigătoare și a comis 16 erori neforțate.

De cealaltă parte, Harriet a avut procentaje catastrofale la serviciu (41% câștigate cu primul și 24% cu al doilea), a reușit doar 6 lovituri câștigătoare și a comis 21 de erori neforțate.

În total, britanica a trecut în dreptul său doar 29 de puncte, spre deosebire de cele 55 ale Mariei.

Cap de serie numărul 30, Sharapova o va întâlni în turul doi pe Rebecca Peterson (Suedia, 62 WTA), cea care a eliminat-o în runda inaugurală pe Sorana Cîrstea.

Aici poți vedea un rezumat al partidei dintre Sharapova și Dart: