​Lider mondial cu 60 de săptămâni pe prima poziție în lume, Simona Halep a vorbit despre cum își va petrece Crăciunul, despre ce își propune pentru 2019 și de ce nu a mers niciodată cu colindul atunci când era mică.

Simona HalepFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Despre Crăciunul lui 2018

"Am hotărât să stau aproape de familie anul acesta de sărbători mai ales după ce am realizat anul acesta. De Crăciun voi fi la Constanța pentru a petrecere alături de familia mea. Mereu a fost ciudat de sărbători. M-a prins Crăciunul și în Australia acum doi ani. Erau 30-35 de grade. E cu totul diferit. Am avut norocul să am parte de o companie plăcută. Acum doi ani am fost cu familia lui Darren Cahil" - Simona Halep, pentru TVR.

Despre ce își dorește pentru 2019

"Pentru 2019 mi-aș dori sănătate. Nu e un clișeu. Dar vreau să fiu capabilă să am rezultate bune. Vreau să am parte de momente frumoase. Vreau să fac treabă bună și la Fed Cup. Aș mai vrea să fiu pe primul loc și anul acesta, plus un parcurs bun în turneele de Mare Șlem" - Simona Halep.

Despre copilărie și de ce nu a mers niciodată cu colindul

"Ne întâlneam toți, verișori, unchi, mătuși. Petreceam împreună. Nu s-a schimbat mult. Numai că eu sunt plecată, ei acasă fac la fel. Suntem o familie unită. Când eram copil mă bucuram altfel de Crăciun. N-am mers niciodată cu colindul. Pentru că nu am voce și îmi e și rușine", a conchis Simona Halep pentru TVR.

Probleme cu hernia de disc

Simona a început să aibă probleme chiar înaintea turneului de la Wuhan, din luna septembrie. La acel moment, Halep a anunțat că a fost diagnosticată cu hernie de disc. De atunci, liderul mondial a abandonat în primul tur la Beijing, s-a retras de la Moscova și nu a putut să joace la Turneul Campioanelor.

Cu siguranță, cel mai important rezultat din 2018 al Simonei a fost câștigarea Roland Garros-ului, primul titlu de Grand Slam din CV-ul jucatoarei noastre. Halep nu s-a descurcat deloc rău nici pe hard-ul american, în turneele pregătitoare pentru US Open: titlu la Montreal și finală la Cincinnati. De asemenea, a ajuns în finală și la Australian Open.

Titluri în carieră - 18

2018 - Shenzhen, Roland Garros, Montreal; 2017 - Madrid; 2016 - Madrid, Bucuresti, Montreal; 2015 - Shenzhen, Dubai, Indian Wells; 2014 - Doha, Bucuresti; 2013 - Nurnberg, 's-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova, Sofia.

Rezultatele Simonei Halep în 2018:

Beijing - turul întâi

Wuhan - turul doi

US Open - turul întâi

Cincinnati - finalista

Montreal - câștigătoare

Wimbledon - turul trei

Roland Garros - câștigătoare

Roma - finalista

Madrid - sferturi

Stuttgart - sferturi

Miami - turul trei

Indian Wells - semifinalista

Qatar Open - semifinalista

Australian Open - finalista

Shenzhen - a câștigat trofeul.