​Ashleigh Barty, locul 19 ATP, a câștigat turneul de la Zhuhai, dotat cu premii în valoare totală de 2,3 miloane de dolari, după ce a învins-o în finală pe favorita publicului, Qiang Wang, scor 6-3, 6-4. Australianca a avut nevoie de o oră și 22 de minute pentru a se impune în fața chinezoaicei.

HotNews.roFoto: Hotnews

Vezi aici ultimul punct al partidei dintre Barty și Wang:

După un start de meci dezechilibrat, în care Wang a câștigat doar șase puncte în primele patru game-uri, tabela arăta 4-0 în favoarea lui Barty. Chinezoaica a avut o tresărire de orgoliu, a făcut două rebreak-uri, însă a clacat la 4-3, când a avut o minge de 4-4 pe care nu a fructificat-o. Barty a făcut din nou break și și-a făcut serviciul, câștigând cu 6-3.

Setul secund a fost unul mult mai echilibrat, cele două jucătoare servind în general bine. Barty a reușit singurul break la 3-3 și a câștigat al doilea titlu din acest an.

Pe lângă turneul de la Zhuhai, Barty a mai câștigat la Nottingham (2018) și în Malaezia (2017).

În proba de dublu de la Zhuhai,surorile gemene Kichenok au câștigat finala în fața cuplului Aoyama/Marozava.

WTA Elite Trophy s-a desfășurat la Zhuhai (China) în perioada 30 octombrie - 4 noiembrie, pe hard. A avut premii în valoare totală de $2,349,363, iar ultimele câștigătoare au fost Julia Goerges (simplu) și Yingying Duan/Xinyun Han (dublu).