​Lyudmyla și Nadiya Kichenok s-au impus în finala probei de dublu de la Zhuhai, în fața echipei Shuko Aoyama/Lidziya Marozava (Japonia/Belarus), scor 6-4, 3-6, 10-7. Acesta este al treilea trofeu obținut de jucătoarele în vârstă de 26 de ani din Ucraina.

HotNews.roFoto: Hotnews

Chiar dacă au început mai greu primul set, pierzând pe propriul serviciu, ucrainencele au reușit să facă imediat rebreak și au câștigat prima manșă după ce au mai făcut un break la 3-3. Setul secund a fost decis de break-ul reușit de Aoyama/Marozava la 2-1, de unde fiecare echipă și-a făcut serviciul până la 6-3. Surorile gemene au dominat supertiebreak-ul, conducând pe tot parcursul său, și s-au impus cu 10-7 după ce au făcut trei minibreak-uri (față de două ale adversarelor).

Mihaela Buzărnescu și Alicja Rosolska au părăsit turneul în faza grupelor, unde echipa calificată a fost decisă la setaveraj. Aoyama și Marozava au câștigat meciul direct și au obținut un set în cealaltă partidă din grupă (setaveraj 3-2), în timp ce meciurile Mihaelei s-au terminat în două seturi (victorie 2-0 cu Tang/Xun, înfrângere 0-2 cu Aoyama/Marozava), astfel setaverajul echipei Buzărnescu/Rosolska a fost 2-2.

WTA Elite Trophy s-a desfășurat la Zhuhai (China) în perioada 30 octombrie - 4 noiembrie, pe hard. A avut premii în valoare totală de $2,349,363, iar ultimele câștigătoare au fost Julia Goerges (simplu) și Yingying Duan/Xinyun Han (dublu).