Marius Copil s-a calificat în semifinalele turneului de la Basel, după ce l-a învins în două seturi pe americanul Taylor Fritz, scor 7-6(6), 7-5. Românul a avut nevoie de o oră și 55 de minute pentru a-l învinge pe locul 57 ATP. În semifinale, Marius îl va întâlni pe Alexander Zverev (locul 5 ATP), după ce în calificări a trecut de fratele său Mischa.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cu 18 ași reușiți (opt mai mulți decât adversarul), Marius a ajuns în a doua semifinală ATP din carieră, după cea din februarie de la Sofia (unde a pierdut finala în fața lui Mirza Basic), și-l va întâlni pe Alexander Zverev, locul 5 ATP, care a trecut în sferturi de Roberto Bautista-Agut (locul 26 ATP), scor 7-5, 6-3. În calificări, Copil a trecut de fratele mai în vârstă al lui Alexander, Mischa.

Desfășurarea partidei:

În primul set, care a durat o oră, cei doi jucători au mers cap la cap până în tiebreak, unde Fritz a avut 6-3 și două servicii pentru a se impune. Americanul a făcut o dublă greșeală, iar la a doua minge de set pe serviciul său a încetinit ritmul la o minge (care a crezut că a ieșit din teren) și a pierdut punctul. Marius a salvat și a treia oportunitate de a închide setul a americanului printr-o scurtă și și-a adjudecat prima parte a partidei după ce a mai făcut un minibreak (8-6).

Setul secund a început asemănător cu primul, fiecare jucător servind foarte bine. Marius a fost primul care a reușit să îi "spargă" serviciul adversarului la 2-2, a ajuns până în punctul de a servi pentru meci (5-4), însă americanul a reușit primul său break din partidă și părea să revină în meci. Copil nu s-a dat bătut și a făcut un game foarte bun pe serviciul americanului, revenind de la 0-30 și obținând o nouă oportunitate de a închide meciul. Jucătorul nostru a început game-ul foarte bine, a făcut 30-0, s-a văzut egalat la 30, însă și-a revenit și a închis cu un urlet de bucurie partida.

Pentru calificarea în semifinale, Copil și-a asigurat un cec în valoare de 105.525 de dolari și 180 de puncte în clasamentul ATP, cu ajutorul cărora va urca până pe locul 71 ATP (cel mai bun din carieră).

Marius nu a pierdut niciun set până în semifinale, după ce i-a învins pe Mischa Zverev (7-5, 7-5) și Dusan Lajovic (6-3, 6-4) în calificări, Ryan Harrison (6-2, 7-6(8)) în primul tur și Marin Cilic (7-5, 7-6(2)) în optimi.

Program sferturi:

Taylor Fritz vs Marius Copil (6)6-7, 5-7

Roberto Bautista-Agut vs Alexander Zverev 5-7, 3-6

Roger Federer (1) vsGilles Simon

Stefanos Tsitsipas (4) vs Daniil Medvedev (7)

"Swiss Indoors Basel" se dispută în perioada 22-28 octombrie și face parte din categoria "ATP World Tour 500 Series". Suprafața este hard, iar premiile sunt în valoare totală de $1.984.420. Ultimul câștigător al turneului este Roger Federer, care a obținut trofeul de opt ori.