​Francezul Patrick Mouratoglou, care o pregăteşte pe fostul lider mondial al tenisului feminin, Serena Williams, a pledat joi pentru posibilitatea ca jucătorii să primească indicaţii din partea antrenorului (coaching) în timpul tuturor competiţiilor, informează L'Equipe, conformAgerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Într-un lung mesaj publicat pe Twitter, Patrick Mouratoglou a apărat coachingul în tenis. Alături de Serena Williams,antrenorul a fost în centrul unei polemici la finala ultimei ediţii a US Open. Gesturile sale din tribune către fostul lider mondial au făcut ca arbitrul s-o sancţioneze pe jucătoarea americană.

Mesajul lui Mouratoglou de pe Twitter:

"Autorizarea coachingului într-un univers care-l va pune în valoare mi se pare viitoarea reformă majoră pe care tenisul s-o întreprindă", a scris Mouratoglou.

În prezent, un antrenor are dreptul să intervină pe lângă o jucătoare în circuitul WTA, dar nu şi la turneele de Grand Slam. În competiţia masculină, practica este interzisă la profesionişti, indiferent de turneu. O eroare, crede Mouratoglou, potrivit căruia coachingul face parte din sport. "Constituie un element esenţial pentru orice performanţă sportivă", a estimat el, adăugând că tenisul este unul din foarte puţinele sporturi care-l interzic.

Francezul a afirmat că autorizarea (şi filmarea) coachingului ar mări "calitatea spectacolului" în timpul unui meci şi ar face să crească popularitatea tenisului.

Mouratoglou a amintit un lucru cunoscut: "Aproape toţi antrenorii intervin prin cuvinte sau prin semne." Trebuie "să se termine cu această situaţie ipocrită", a mai spus el.

S-ar putea să te mai intereseze şi:

Serena Williams l-a certat pe Patrick Mouratoglou: "A fost un moment de confuzie pentru el"