​Irina Begu, locul 52 WTA, a fost eliminată în primul tur al turneului de la Tianjin, după ce a pierdut împotriva chinezoaicei Yuxuan Zhang (locul 225 WTA), scor 7-5, 6-3.Meciul a durat o oră și 42 de minute.

HotNews.roFoto: Hotnews

Irina a condus cu 5-3 în primul set, însă chinezoaica a avut o revenire de senzație, a câștigat patru game-uri consecutive (Irina adunând doar trei puncte pe parcursul lor) și s-a impus cu 7-5.

Începutul setului secund a fost unul dificil pentru ambele jucătoare pe propriul serviciu: Irina a făcut două break-uri, iar Zhang a reușit să îi "spargă" de trei ori serviciul româncei. Până la scorul de 5-3, fiecare jucătoare a reușit să servească bine, urmând ca Zhang să facă break-ul decisiv și să o elimine pe Irina încă din primul tur al turneului de la Tianjin.

Pentru prezența în primul tur la Tianjin, Irina va primi 4.444 de dolari și un singur punct WTA.

În turul următor, Zhang o va întâlni pe Caroline Garcia, cap de serie numărul doi, după ce jucătoarea din Franța a trecut de Ying Fang Xun, scor 6-4, 6-1.

Rezultatele zilei la Tianjin:

Timea Bacsinszky - Danielle Rose Collins 6-3 (abandon Collins)

Yulia Putintseva - Misaki Doi 0-6, 6-3, (6)6-7

Lin Zhu - Elise Mertens 5-7, 1-6

Jana Cepelova - Yafan Wang 7-5, 3-6, 6-4

Fang Ying Xun - Caroline Garcia 4-6, 1-6

Kateryna Kozlova - Barbora Krejcikova 1-4 (abandon Kozlova)

Aryna Sabalenka - Sofia Kenin 7-6(4), 4-6, 6-0

Katie Boulter - Maria Sakkari 7-6(4), 6-3

Yuxuan Zhang - Irina Begu 7-5, 6-3

Programul optimilor de la Tianjin:

Karolina Pliskova (1) - Polona Hercog

Barbora Krejcikova - Katie Boulter

Aryna Sabalenka (4) - Magda Linette

Misaki Doi - Timea Bacsinszky

Su-Wei Hsieh (5) - Veronika Kudermetova

Jana Cepelova - Elise Mertens (3)

Petra Martic (6) - Fangzhou Liu

Yuxuan Zhang - Caroline Garcia (2)

Competiția de la Tianjin este dotată cu premii totale în valoare de 750.000 de dolari. Se dispută în perioada 8-14 octombrie, pe hard, iar turneul face parte din categoria "International". Maria Sharapova este ultima câștigătoare a turneului, în 2017, în timp ceIrina Begu s-a impus la dublu alături de Sara Errani. Favorita turneului de anul acesta este Karolina Pliskova, iar la turneu mai iau parte jucătoare precum Caroline Garcia, Elise Mertens și Aryna Sabalenka..