Echipa formată din Monica Niculescu și americanca Vania King s-a retras din competiția de dublu a turneului de la Wuhan (dotat cu premii în valoare totală de 2,7 milioane de dolari) înaintea partidei din optimi. Niculescu și King urmau să le întâlnească pe Nicole Melichar (SUA) și Kveta Peschke (Cehia), însă Vania King a acuzat o gastroenterită intestinală și a fost nevoită să se retragă.

Monica NiculescuFoto: usopen.org

Pentru prezența la Wuhan, cele două au rămas cu un cec de 9.200 de dolari și 105 puncte WTA.

În runda următoare, Peschke și Melichar vor întâlni perechea formată din Andrea Sestini Hlavackova și Barbora Strycova, cap de serie numărul doi.

Românca și americana au făcut echipă ultima oară la Beijing, în 2016, când au fost eliminate în optimi de surorile Chan.

La simplu,Monica Niculescu a fost eliminată de pe tabloul principal de Dominika Cibulkova, după ce s-a calificatîn calitate de lucky loser, după retragerera Magdalenei Rybarikova.

"Dongfeng Motor Wuhan Open" face parte din categoria "Premier 5", se desfășoară pe hard, iar la start pe tabloul principal s-au aflat 32 de sportive (premii totale în valoare $2,746,000).La ediția de anul trecut, Simona Halep a fost învinsă în turul al doilea de Daria Kasatkina (6-2, 6-1). Sportiva noastră are 60 de puncte WTA de apărat.

Ultima câștigătoare este Caroline Garcia. În România, competiția va fi în direct pe Digisport, LiveText și Livescore pe HotNews.ro.