​Monica Niculescu, locul 81 WTA, va evolua pe tabloul principal al turneului de la Wuhan, după ce Magdalena Rybarikova s-a retras din cauza unei probleme la căile respiratorii. Astfel, Monica, inițial eliminată în calificări, o va întâlni în primul tur pe Dominika Cibulkova, iar dacă o va învinge, se va duela cu Simona Halep în turul secund al turneului din China.

Monica NiculescuFoto: shenzenopen.com

Monica Niculescu a fost eliminată în turul secund al calificărilor de Sofia Kenin, scor 7-6(5), 4-6, 6-2, însă profită de prblemele de sănătate ale Magdalenei Rybarikova și se va duela în primul tur al tabloului principal cu Dominika Cibulkova, locul 30 WTA.

Niculescu și Cibulkova s-au întâlnit o singură dată, în 2008, la Los Angeles, unde slovaca s-a impus în două seturi, scor 6-4, 6-3.

În cazul în care va trece de locul 30 WTA, Monica se va întâlni în turul secund cu Simona Halep, cu care s-a mai confruntat de două ori în carieră, pierzând de fiecare dată: în 2012, la Bruxelles (6-1, 6-1) și în 2014, la București (6-2, 4-6, 6-1).Anul trecut, cele două au vrut să concureze împreună în turneul de dublu de la Wuhan, însă Niculescu a fost nevoită să se retragă din cauza unei accidentări.

Pe lângă Magdalena Rybarikova, de la turneul de la Wuhan s-au retras și Naomi Osaka și Victoria Azarenka. Osaka a anunțat că se retrage din cauza unei "infecții virale",după înfrângerea suferită în finala turneului de la Tokyo, pierdută de nipona împotriva Pliskovei. De cealaltă parte, Azarenka s-a retras încă din sferturile turneului din Japonia și a declarat că nu este încă într-o formă suficient de bună pentru a participa la Wuhan.

Simona Halep este principala favorită a turneului de la Wuhan.

"Dongfeng Motor Wuhan Open" face parte din categoria "Premier 5", se desfășoară pe hard, iar la start pe tabloul principal se vor afla 32 de sportive (premii totale în valoare $2,746,000).La ediția de anul trecut, Simona Halep a fost învinsă în turul al doilea de Daria Kasatkina (6-2, 6-1). Sportiva noastră are 60 de puncte WTA de apărat.

Ultima câștigătoare este Caroline Garcia. În România, competiția va fi în direct pe Digisport, LiveText și Livescore pe HotNews.ro.