Prin înfrângerea suferită în fața jucătoarei Kaia Kanepi, Simona Halep a intrat pe lista scurtă a favoritelor numărul unu care au părăsit un Grand Slam încă din runda inaugurală. Alături de Simona o găsim și pe Virginia Ruzici, actualul manager al liderului mondial al ierarhiei WTA.

HotNews.roFoto: Hotnews

1979, Australian Open - Virginia Ruzici a devenit primul cap de serie numărul unu din Era Open care pierde în primul tur. A fost învinsă de Mary Sawyer, scor 6-0, 2-6, 4-6.

1994, Wimbledon: Steffi Graf este eliminată în runda inaugurală de Lori McNeil, 7-5, 7-6(5). Nemțoaica a devenit prima campioană en-titre învinsă în turul întâi.

1999, Wimbledon - Martina Hingis este depăsită categoric, scor 6-2, 6-0, de Jelena Dokic. Elvețianca a devenit primul cap de serie numărul unu care pierde în turul întâi la o jucătoare venită din calificări.

2001, Wimbledon - Martina Hingis este învinsă de Virginia Ruano Pascual, scor 6-4, 6-2, în runda inaugurală de pe iarba londoneză.

2017, Roland Garros - Angelique Kerber pierde în turul întâi cu Ekaterina Makarova (6-2, 6-2). Primul cap de serie numărul unu care pierde atât de rapid la Paris.

2018, US Open - Simona Halep, favorită numărul unu, pierde în turul întâi meciul cu Kaia Kanepi, scor 6-2, 6-4.

S-ar putea să te intereseze și:

US Open: Simona Halep vs Kaia Kanepi 2-6, 4-6 / Halep, eliminată din primul tur - Aventură încheiată înainte de a începe cu adevărat

Halep: Asta este! A fost doar o zi proastă pentru mine. Nu am avut destulă putere

Kanepi: M-am gândit că trebuie să fiu agresivă şi să încerc să-mi menţin calmul