Simona Halep, liderul WTA, s-a calificat pentru a patra oară în semifinalele turneului de la Cincinnati, vineri noapte, trecând în sferturile de finală de sportiva ucraineană Lesia Ţurenko, numărul 44 mondial, scor 6-4, 6-1, potrivit news.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Halep, care a obţinut calificarea într-o oră şi 17 minute, a fost condusă cu 4-1 în primul set. Pentru româncă a fost al doilea meci al zilei, din cauza programului perturbat de ploaie ea fiind nevoită să joace două pe zi. Ea a învins-o în turul trei pe sportiva australiană Ashleigh Barty, numărul 16 mondial, scor 7-5, 6-4, într-o oră şi 29 minute.

La meciul cu Ţurenko, Simona Halep a câştigat primul set în 48 de minute, scor 6-4, revenind de la 1-4. La 4-1 pentru jucătoarea ucraineană, Darren Cahill a coborât pe teren şi i-a dat câteva sfaturi lideului WTA. După acest moment, Halep a câştigat cinci ghemuri consecutiv. Românca a făcut break de trei ori în primul set şi Ţurenko de două ori.

În setul doi, Ţurenko a acuzat unele probleme din punct de vedere fizic şi Halep a făcut break de patru ori, impunându-se categoric, scor 6-1, în 29 de minute. Şi sportiva ucraineană a câştigat o dată pe serviciul româncei, la penultimul ghem.

În semifinale, Simona Halep va juca împotriva sportivei care se va impune în meciul dintre americanca Madison Keys, locul 13 WTA, şi Arina Sabalenka, din Belarus, numărul 34 mondial.

Premiul pentru participarea în penultimul act este de 130.300 de dolari şi 350 de puncte.

Simona Halep a fost semifinalistă la Cincinnati în 2016 şi finalistă în 2015 şi în 2017.