Stefanos Tsitsipas (27 ATP) a mai făcut o "victimă" la turneul de la Toronto, învingându-l pe Kevin Anderson (6 ATP) și calificându-se în prima sa finală Masters din carieră. În ultimul act al competiției, tânărul jucător grec va da peste Rafael Nadal (1 ATP), care a trecut în semifinale de Karen Khachanov (38 ATP).

HotNews.roFoto: Hotnews

Stefanos Tsitsipas, care astăzi împlinește 20 de ani, are o săptămâna de vis la Toronto, acolo unde a trecut pe rând de Damir Dzumhur (24 ATP), Dominic Thiem (8 ATP), Novak Djokovic (10 ATP), Alexander Zverev (3 ATP) și Kevin Anderson (6 ATP).

Tsitsipas a obținut calificarea în prima sa finală Masters din carieră după o partidă extrem de echilibrată cu Kevin Anderson. Grecul s-a impus în trei seturi, scor 6-7 (4), 6-4, 7-6 (7), după două ore și 50 de minute de joc.

Tsitsipas vizează a cincea victorie consecutivă în față unui jucător din Top 10 ATP, urmând să îl întâlnească în ultimul act de la Toronto pe Rafael Nadal. Liderul mondial l-a învins în semifinale pe rusul Karen Khachanov, scor 7-6 3), 6-4, după o oră și 51 de minute de joc.

Va fi a doua întâlnire directă dintre Nadal și Tsitsipas, precedenta confruntare având loc tot în acest an și tot cu trofeul pe masă, la Barcelona. Nadal s-a impus cu 6-2, 6-1, câștigând competiția spaniolă pentru a 11-a oară în carieră.

Dacă Tsitsipas se află doar pentru a doua oară în ultimul act al unui turneu în circuitul ATP, Rafael Nadal este la finala cu numărul 116 din întreaga carieră. Dacă se va impune la Toronto, ibericul va deveni al patrulea jucător din Era Open care ajunge la 80 de trofee câștigate, după Jimmy Connors (109), Roger Federer (98) și Ivan Lendl (94).

Finala de la Toronto se va disputa duminică, de la ora 23:00 (ora României), putând fi urmărită în direct pe Digi Sport 3.

Titlurile Masters, clasament:

1 Rafael Nadal 32

2 Novak Djokovic 30

3 Roger Federer 27

4 Ivan Lendl 22

5 John McEnroe 19

6 Jimmy Connors, Andre Agassi 17

8 Bjorn Borg 15

9 Andy Murray 14

10 Boris Becker 13.

Rezumatul partidei Kevin Anderson vs Stefanos Tsitsipas:

Rezumatul partidei Rafael Nadal vs Karen Khachanov: