Camila Giorgi a reușit să o domine pe Serena preț de un set (singurul pierdut până acum de americancă la această ediție a Grand Slam-ului londonez), însă apoi fostul lider mondial și-a ridicat nivelul jocului, și-a găsit ritmul și a obținut calificarea în semifinale după un meci de o oră și 42 de minute (3-6, 6-3, 6-4).

Serena Williams, la WimbledonFoto: wimbledon.com

În primul set, Camila nu i-a dat prea mult timp Serenei, italianca întâlnind devreme mingea. Break-ul a apărut în game-ul al cincilea, unul în care americanca nu a mai avut aceeași constanță la serviciu și a comis erori neforțate. Setul a fost trecut în dreptul jucătoarei din Italia, scor 6-3.

Avertizată de agresivitatea adversarei, Serena a schimbat din mers planul tactic: a preluat frâiele schimburilor, a fost mai inspirată pe faza ofensivă, a servit de multe ori fără prea multe șanse pentru Camila, iar la retur a fost imperială.

Giorgi a încercat să oprească "căderea", dar Serena a fost pur și simplu prea puternică în momentele importante. Fostul lider mondial a câștigat următoarele două seturi (6-3, 6-4) și a obținut calificarea în semifinalele de la All England Club. Partida a fost însă echilibrată, replica italiencei fiind una pe măsură (un singur break a făcut diferența în fiecare din cele trei seturi).

Serena a ajuns astfel pentru a 11-a oară în penultimul act de la Wimbledon, competiție pe care a câștigat-o de șapte ori.

S-au disputat marți:

Anglique Kerber (11) - Daria Kasatkina (14) 6-3, 7-5

Jelena Ostapenko (12) - Dominika Cibulkova 7-5, 6-4.

Serena Williams (25) - Camila Giorgi 3-6, 6-3, 6-4

Julia Goerges (13) - Kiki Bertens (20) 3-6, 7-5, 6-1

Semifinale:

Jelena Ostapenko (12) - Angelique Kerber (11)

Serena Williams (25) - Julia Goerges (13).

Aici poți citi o amplă prezentare a turneului de la Wimbledon.