Darren Cahill, antrenorul Simonei Halep, se bucura pentru noile reguli stabilite la turneele de Grand Slam, in special pentru cea a reducerii numarului capilor de serie de la 32 la 16, sustine News.ro.

Simona Halep si Darren CahillFoto: Jimmie48Photography

Schimbare importanta in tenis: Numarul capilor de serie la turnee de Grand Slam va fi redus de la 32 la 16 din 2019

"Lucruri bune pentru Grand Slam-uri din 2019. 16 favoriti vor crea o rivalitate mai mare. Imi place. 50% din premiu pentru o retragere anuntata din timp este prea putin (poate 80%), dar este un inceput bun. Imi place si regula cu shot clock de 25 de secunde", a scris Cahill pe Twitter.

Comitetul turneelor de Grand Slam a decis sa reduca numarul capilor de serie de la 32 la 16 incepand din 2019. Decizia se va aplica tablourilor feminine si masculine, pentru ca primele tururi la Wimbledon, US Open, Australian Open si Roland Garros sa devina mai atractive.

Comitetul a aprobat si punerea in aplicare a "shot clock" de 25 de secunde incepand de Openul Australiei, conform formulei experimentata la turneul de juniori de la US Open. Intre incheierea unui punct si serviciul celui de-al doilea nu trebuie sa treaca mai mult de 25 de secunde.

Incepand din 2018, un jucator care isi anunta abandonul inainte de tragerea la sorti pentru primul tur va avea premiul injumatatit, 50% urmand sa fie dat unui "lucky loser" care va lua locul sau.

Durata incalzirii va trebui sa fie respectata (un minut pentru tragerea la sorti, cinci minute de incalzire, apoi inca unul pentru pregatirea de meci), in caz contrar urmand ca jucatorii sa fie amendati cu 17.000 de euro.