Pentru Simona Halep a venit momentul adevarului la Turneul Campioanelor, meciul cu Elina Svitolina fiind unul al "supravieturii" in competitie. In plus, mai exista si o alta miza importanta: locul 1 din ierarhia WTA. Disputele cu Svitolina au fost in mare parte incarcate cu un dramatism aparte, cele doua oferind un tenis de calitate. Meciul Simonei cu Elina va fi in direct pe Digisport 2 si LiveText pe HotNews.ro de la ora 14:30.

Simona Halep, la Turneul CampioanelorFoto: wtatennis.com

Impotriva Elinei singura tactica universal valabila este sa joci foarte bine: sa pui presiune constant, sa o faci sa loveasca din deplasare, sa o scoti din zona de confort. Daca o lasi sa preia initiativa, meciul nu va curge in directia dorita. Jucatoarea din Ucraina are forta in executii, o dreapta aspra cu explozie si un rever pe care se poate baza in aproape toate situatiile - mai ales in duelurile dure in cross.

Simona stie ce are de facut, are (probabil) in minte cum au venit cele doua victorii reusite impotriva jucatoarei din Ucraina. In plus, mai are un avantaj important: va sti la momentul intrarii pe teren rezultatul partidei dintre Caroline Wozniacki si Caroline Garcia. I-ar putea fi de ajuns si un set pentru calificarea in semifinale. Desigur, un asemenea scenariu ar fi bine de evitat, important pentru ea fiind sa se concentreze pe o victorie.

Grupa Rosie, programul zilei de vineri:

De la ora 11:00:

Caroline Wozniacki vs Caroline Garcia

Urmat de:

Simona Halep vs Elina Svitolina

Clasament Grupa Rosie:

1. Caroline Wozniacki (2-0)/ 4-0/ 24-4

2. Simona Halep (1-1)/ 2-2/ 14-18

3. Caroline Garcia (1-1)/ 2-3/ 25-27

4. Elina Svitolina (0-2)/ 1-4/ 17-31

* Victorii/ infrangeri/ Seturi castigate/pierdute/ Game-uri castigate/pierdute

Halep vs Svitolina, intalniri directe: 2-2

2017, Toronto: 6-1, 6-1 pentru Svitolina

2017, Roland Garros: 3-6, 7-6(6), 6-0 pentru Halep

2017, Roma: 4-6, 7-5, 6-1 pentru Svitolina

2013, Sofia: 6-1, 6-1 pentru Halep.

Aici poti citi o ampla prezentare a Turneului Campioanelor de la Singapore.

*Primele doua clasate din grupa se califica in semifinalele competitiei.

Criterii de departajare:

1) Numarul mai mare de victorii

2) Daca doua jucatoare sunt la egalitate, se va tine cont de meciul direct

3) Daca mai mult de doua jucatoare sunt la egalitate din punct de vedere al numarului de victorii, atunci criteriile sunt urmatoarele:

- setaverajul (diferenta dintre numarul de seturi castigate si numarul de seturi pierdute)

- diferenta dintre numarul de game-uri castigate si numarul de game-uri pierdute.

- numarul cel mai mare de game-uri castigate.

Diferenta de fus orar

Diferenta de fus orar intre Bucuresti si Singapore este de 5 ore. In momentul in care in Capitala este ora 09:00, la Singapore este ora 14:00.

Puncte si bani la Turneul Campioanelor

Simpla prezenta la competitia de la Singapore inseamna un cec in valoare de 151.000 de dolari pentru fiecare din cele opt sportive. Apoi, o victorie in faza grupelor este recompesata cu 263.000 de dolari.

Calificarea in semifinale aduce in plus pe langa ceea ce s-a castigat deja un cec in valoare de 40.000 de dolari. Finalista de la Singapore va mai primi un cec de 590.000 de dolari (pe langa ceea ce a adunat deja), in timp ce marea castigatoare isi va adauga un cec in valoare de 1,75 milioane de dolari.

O victorie in faza grupelor aduce 250 de puncte, iar o infrangere 125. Finalista va primi in plus 330 de puncte, iar castigatoarea un bonus de 750 de puncte.