Dupa sapte infrangeri consecutive, Simona Halep a "spart gheata" si a bifat prima victorie in fata Mariei Sharapova, in turul trei de la Beijing (6-2, 6-2). "Nu ma simt ca si cum as fi facut ceva diferit sau special fata de alte meciuri. Astazi a fost diferit doar pentru ca am jucat impotriva ei si nu castigasem niciodata", a precizat Simona.

Simona HalepFoto: chinaopen.com.

VIDEO WTA Beijing: Simona Halep vs Maria Sharapova 6-2, 6-2/ Prima victorie impotriva Sharapovei - Zambetul succesului, nepretuit

Ce spune despre meciul cu Masha

"A fost un meci mare. Cred ca am jucat cel mai bun tenis impotriva ei. Am servit destul de bine. Acum se vede pe teren munca depusa dupa US Open. Sunt foarte fericita ca am reusit sa fac asta. Am batut-o pentru prima data si acum vreau sa ma bucur de asta. Am stat mai mult pe teren, m-am antrenat mai mult, am exersat serviciul mai mult. Am servit cosuri de mingi la rand. Am vazut ca daca sunt concentrata si increzatoare, pot lovi maximum ce pot. Am fost foarte consistenta azi, cu incredere. Am fost relaxata" - Simona Halep.

Calma, pozitiva si concentrata

"Am jucat de multe ori impotriva ei si am simtit ca pot sa castig, ca pot sa o bat, dar nu s-a intamplat. Astazi mi-am spus ca e un alt meci, ca trebuie sa dau tot ce pot, ca trebuie sa raman concentrata, calma si pozitiva. Am facut asta si m-a ajutat foarte mult. Am fost foarte calma, am ras alaturi de echipa mea, am facut glume. Am fost relaxata si am simtit ca progresez" - Simona Halep.

Nu a facut nimic special

"Nu ma simt ca si cum as fi facut ceva diferit sau special fata de alte meciuri. Am facut meciuri mari in timpul verii, dar astazi a fost diferit doar pentru ca am jucat impotriva ei si nu castigasem niciodata. Asta a facut momentul putin special" - Simona Halep.

A discutat cu Darren Cahill

"Am vorbit si cu Darren si a fost fericit. Mi-a spus de multe ori ca pot face asta. Astazi am facut-o, in sfarsit! Vreau doar sa ma bucur de ce am realizat, iar maine am timp sa gandesc pentru ce urmeaza" - Simona Halep.

Simona, despre viitoarea adversara

"Amandoua sunt adversare complicate. Am jucat impotriva Dariei Kasatkina (n.r. - saptamana trecuta), asa ca poate e momentul unei revanse, dar nu stii niciodata. Este un adversar dificil, loveste diferit si lupta pana la final. Trebuie sa ma uit la ce am facut la Wuhan, ce nu am facut si sa incerc sa joc mai bine. Radwanska are un joc foarte diferit. Trebuie sa joc apropae de linii si sa fiu agresiva. Cu ambele trebuie sa fiu concentrata asa cum am fost azi, sa incerc sa joc cel mai bun tenis si sa nu ma gandesc la rezultat" - Simona Halep.

Ce a spus Maria Sharapova dupa meciul cu Simona Halep

"Cred ca a facut un meci incredibil, probabil cel mai bun dintre toate partidele disputate impotriva mea. Eu nu am fost taioasa, nu am vazut bine mingea, nu m-am miscat cum ar fi trebuit impotriva ei. A lovit consistent mingea, nu a comis multe erori nefortate, procentajul ei la sevriviciu a fost chiar mare. A facut toate lucrurile cum trebuie" - Maria Sharapova.

  • Cea mai buna performanta a Simonei la Beijing este calificarea in sferturi (in 2014), faza care a fost deja atinsa si la editia din acest an.
  • Pentru parcursul de pana acum, Halep va primi 149.138 de dolari si 215 puncte WTA.
  • Pentru a ajunge lider mondial, Halep trebuie sa ajunga in finala competitiei de categorie "Premier Mandatory", dar sa nu o piarda impotriva Elinei Svitolina (in acest caz, jucatoarea din Ucraina ar deveni numarul unu in lume).
  • A fost victoria numarul 401 pentru Halep in cariera, la toate categoriile la care a participat (276 in circuitul WTA). Numarul doi mondial are si 136 de infrangeri.

Statistica partidei Halep vs Sharapova:

Asi: 2-2

Duble greseli: 0-5

Puncte castigate cu primul serviciu: 77%-50%

Puncte castigate cu al doilea serviciu: 64%-33%

Puncte de break castigate: 5/9 vs 1/2

Lovituri castigatoare: 12-15

Erori nefortate: 6-39

Total puncte castigate: 63-36

Durata meci: 1h 12 min.

Halep vs Sharapova, de-a lungul timpului:

2017, Beijing: 6-2, 6-2 pentru Halep

2017, US Open: 6-4, 4-6, 6-3 pentru Sharapova

2015, Turneul Campioanelor: 6-4, 6-4 pentru Sharapova

2014, Cincinnati: 3-6, 6-4, 6-4 pentru Sharapova

2014, Roland Garros: 6-4, 6-7(5), 6-4 pentru Sharapova

2014, Madrid: 1-6, 6-2, 6-3 pentru Sharapova

2012, Beijing: 7-5, 7-5 pentru Sharapova

2012, Indian Wells: 6-3, 6-4 pentru Sharapova.

Traseul de pana acum al Simonei la Beijing:

Simona Halep vs Magdalena Rybarikova 6-1, 2-1 (abandon)/ Duel cu Maria Sharapova in optimi

Halep a ajuns in turul doi dupa ce a castigat, in trei seturi, meciul cu Alison Riske, din SUA.

De-a lungul timpului, Halep si Sharapova s-au intalnit de sapte ori (ultima data la US Open 2017), rusoaica castigand de fiecare data.

"China Open" este un turneu din categoria "Premier Mandatory" (ultimul al sezonului) si este dotat cu premii totale in valoare de $6,381,679. Intrecerea dispune de sistemul "Hawk-Eye" si se desfasoara in perioada 30 septembrie - 8 octombrie 2017. Ultima castigatoare a fost Agnieszka Radwanska, iar la dublu perechea Bethanie Mattek-Sands/Lucie Safarova. In Romania, turneul va putea fi urmarit in direct la Digisport si LiveText si Livescore la HotNews.ro.

Vezi aici tabloul feminin de simplu al competitiei de la Beijing.

Ultimele castigatoare de le Beijing:

2016 Agnieszka Radwanska

2015 Garbine Muguruza

2014 Maria Sharapova

2013 Serena Williams

2012 Victoria Azarenka

2011 Agnieszka Radwanska

2010 Caroline Wozniacki.