Capitanul nejucator al echipei de Fed Cup a Romaniei, Ilie Nastase, nu va primi acreditare la turneul de Grand Slam de la Roland Garros, au anuntat, sambata, organizatorii competitiei de la Paris, la trei zile dupa ce romanul a fost interzis si la Wimbledon, informeaza L'Equipe, conform News.ro.

Ilie NastaseFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Oficialii de la Roland Garros au anuntat ca nu-i vor acorda acreditare castigatorului din 1973, in urma suspendarii primite din partea Federatiei Internationale de Tenis.

Federatia Internationala de Tenis l-a suspendat provizoriu pe Nastase ca urmare a comportamentului pe care l-a avut la intalnirea de Fed Cup Romania - Marea Britanie, astfel ca nu va avea acces la competitiile ITF si nu va primi acreditare.

ITF i-a ridicat, la 22 aprilie, acreditarea lui Ilie Nastase, dupa ce a avut un conflict cu arbitrii, cu Johanna Konta si cu capitanul-nejucator Anne Keothavong. El nu a mai fost capitanul echipei Romaniei la meciurile de duminica.

Ca tenismen, Ilie Nastase a castigat la simplu Roland Garros in 1973 si a jucat o finala in 1971, la dublu a castigat cu Ion Tiriac in 1970 si a mai jucat o finala pierduta, cu Jimmy Connors, in 1973, iar la Wimbledon a fost de doua ori finalist la simplu (1972 si 1976) si a castigat o data finala la dublu (1973), in echipa cu Jimmy Connors.

S-ar putea sa te intereseze si:

Richard Lewis, directorul executiv al All England Club: "Ilie Nastase nu intra nici cu bilet la Wimbledon"

Ziua in care Ilie Nastase a stricat sarbatoarea tenisului: Cum le-a injurat pe Johanna Konta si Anne Keothavong, dar si pe arbitrul principal al meciului cu Marea Britanie

Incidentele de la Mamaia, pe prima pagina in presa internationala: "Shame, set and match", "Ilie Nastase provoaca haos"

Sorana Cirstea: "Am fost facuta peste tot in lume tiganca, idioata, dar nu am iesit de pe teren. De ce nu s-a oprit meciul imediat dupa incidentul cu Ilie?"