Din pacate, dupa prima zi a confruntarii dintre Romania si Marea Britanie (din FedCup) nu se vorbeste despre tenisul jucat in cele doua partide, "actorul" principal al disputei fiind Ilie Nastase. Fostul lider al ierarhiei ATP a provocat un scandal imens la Mamaia: le-a injurat pe Johanna Konta si Anne Keothavong, dar si pe arbitrul principal al meciului.

Ilie NastaseFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Ce s-a intamplat la Mamaia:

  • Romania intalneste Marea Britanie la Mamaia, la "Tenis Club IDU". Dupa primul meci, tricolorele conduc cu 1-0 (Simona Halep a invins-o pe Heather Watson).
  • Meciul doi: Sorana Cirstea vs Jonanna Konta. Dupa ce britanica se impune in prima mansa cu 6-2, lucrurile iau luat o intorsatura neasteptata dupa cateva game-uri din setul al doilea.
  • Arbitrul de scaun il avertizeaza pe Ilie Nastase in legatura cu comportamentul unor spectatori, dupa ce Johanna Konta s-a plans de atitudinea acestora.
  • In acel moment, Ilie a replicat nervos si cu un vocabular care nu are ce cauta pe terenul de tenis. A primit avertisment, iar apoi, dupa ce l-a injurat si pe arbitrul principal (elvetianul Andreas Egli - n.r. "fucking asshole") a fost evacuat din arena.
  • Pana sa fie dat afara din incinta, Ilie Nastase le-a adresat cuvinte urate si adversarelor Johanna Konta si capitanului nejucator Anne Keothavong (n.r. "fucking bitches").
  • Nastase nu s-a oprit insa aici, acesta luandu-se si de o jurnalista britanica, acesteia spunandu-i printre altele ca este "proasta".

Ce reproseaza Sorana Cirstea

La conferinta de presa de dupa meciul cu Johanna Konta (pierdut in doua seturi, scor 6-2, 6-3), Sorana Cirstea a criticat-o pe jucatoarea britanica. Motivul: Johanna a continua sa joace imediat dupa incidentul nefericit provocat de Ilie Nastase, incepand sa planga dupa ce scorul a devenit 3-1 in favoarea jucatoarei noastre. Aici poti vedea mai multe detalii in legatura cu ceea ce a spus Cirstea.

Ce spune ITF

Ilie Nastase nu mai are voie sa participe la meciul cu Marea Britanie (disputele de duminica - cele doua de simplu si cea de dublu), iar ITF (Federatia Internationala) a deschis o ancheta in legatura cu comportamentul lui Ilie Nastase din aceasta saptamana.

Incidentul de la Mamaia vine in contextul in care Ilie Nastase a facut vineri o remarca la adresa culorii copilului Serenei Williams. La conferinta de presa de vineri, in timp ce Simona Halep raspundea in engleza unor intrebari referitoare la faptul ca Serena Williams este insarcinata, Ilie Nastase s-a adresat in limba romana unui membru al echipei: "Sa vedem ce culoare are. Ciocolata cu lapte?". Vezi aici mai multe detalii.

Ce spune presa britanica dupa incidentul de la Mamaia -

"Ilie Nastase provoaca haos in Fed Cup cu o izbucnire nervoasa la intalnirea Romania - Marea Britanie", a notat The Guardian. "Capitanul nejucator al Romaniei a provocat intreruperea intalnirii Romaniei cu Marea Britanie, sambata, dupa o tirada de cuvinte urate, el fiind escortat in afara terenului si lasand-o pe Johanna Konta vizibil afectata. Cand Konta conducea in fata Soranei Cirstea cu 6-2, 1-2 in al doilea meci de la Constanta, Nastase s-a implicat intr-o disputa legata de galagia din public. El i-ar fi spus arbitrului: «What's your f.....g problem?» (Care este problema ta?). Apoi a parut sa le numeasca pe Anne Keothavong si Konta «f.....g bitches"», mentioneaza The Guardian, conform News.ro. Aici poti citi mai multe detalii.

Federatia britanica, plangere la ITF cu privire la comportamentul lui Nastase

"Suntem profund socati de actiunile de ieri si de azi, de pe teren, ale capitanului Romaniei, Ilie Nastase. Nu este loc in sport pentru acest tip de comportament, nu este acceptabil si integritatea sportului trebuie sa fie primordiala".

Simona Halep vs Johanna Konta: Duminica, de la ora 11:00

Duminica, partida cu Marea Britanie se va relua de la scorul de 1-1. In primul meci al zilei, Simona Halep va o intalni pe Johanna Konta, de la ora 11:00.

Romania vs Marea Britanie face parte din barajul de mentinere in Grupa II Mondiala a FedCup. Disputa are loc la "Tenis Club IDU", din Mamaia, pe zgura, in aer liber.

Echipa Romaniei a ajuns la baraj dupa ce a pierdut, in februarie 2017, meciul cu Belgia.

Marea Britanie nu a cucerit niciodata trofeul, desi a disputat nu mai putin de patru finale de-a lungul timpului: 1967, 1970, 1972 si 1981.

Aici poti vedea momentul in care Ilie Nastase face un intreg scandal:

Momentul in care Ilie Nastase o injura pe jurnalista Eleanor Crooks:

Desfasurarea incidentului provocat de Ilie Nastase, varianta video: