Simona Halep va fi cap de serie numarul doi la turneul WTA de la Shenzhen (China), competitie dotata cu premii totale in valoare de 626.750 de dolari. In primul tur, numarul 4 mondial o va intalni pe Jelena Jankovic, din Serbia (locul 54 WTA), informeaza site-ul oficial al turneului.

Simona HalepFoto: wuhanopen.org

Halep conduce cu 6-1 in intalnirile directe cu Jankovic, sportiva din Constanta castigand ultimele sase partide, ultima in 2015, in semifinale la Cincinnati, scor 6-1, 6-2.

Monica Niculescu (38 WTA), favorita numarul 7, o va intalni in runda inaugurala pe Kai-Lin Zhang (China, locul 134 WTA), beneficiara unui wild card.

Sorana Cirstea (79 WTA) se va duela in primul tur cu slovaca Kristina Kucova (81 WTA). Cirstea ar putea evolua cu principala favorita a competitiei si detinatoarea trofeului, poloneza Agnieszka Radwanska, locul 3 WTA, daca ele vor trece de prima mansa.

Simona Halep si Monica Niculescu fac pereche si la dublu, unde vor juca in primul tur cu echipa rusa Natela Dzalamizde/Veronika Kudermetova.

La dublu joaca si Raluca Olaru, alaturi de ucraineanca Olga Savciuk, cele doua urmand sa intalneasca perechea chineza Ying-Ying Duan/Qiang Wang, beneficiara unui wild card.

Patricia Maria Tig, locul 108 WTA, a fost eliminata, sambata, in primul tur al calificarilor la turneul de la Shenzhen. Tig a fost invinsa de jucatoarea sarba Nina Stojanovic, locul 140 WTA, scor 6-7 (3), 6-3, 6-4.

Ana Bogdan, locul 130 WTA, va evolua in calficari cu sportiva chineza Qianhui Tang, locul 972 WTA, beneficiara a unui wild card.

Shenzhen: Turneu din categoria "International". Director: Nick Freyer. La "Longgang Tennis Centre" exista 32 de terenuri, iar centralul are o capacitate de 4000 de locuri si sistem "Hawk-Eye". In 2015, turneul a fost castigat de Simona Halep, iar la inceputul lui 2016 de Agnieszka Radwanska. La dublu, trofeul a fost cucerit in ianuarie de Monica Niculescu si Vania King.