Serena Williams (cap de serie numarul unu) nu a avut nicio problema in meciul cu Elena Vesnina (Rusia, locul 50 WTA), liderul mondial reusind sa se califice in finala turneului de Grand Slam de la Wimbledon (6-2, 6-0). Daca va castiga trofeul de la "All England Club", jucatoarea din SUA va egala recordul detinut de Steffi Graf - 22 de titluri de Grand Slam.

Serena Williams, castigatoare la WimbledonFoto: wimbledon.com

Meciul de pe arena centrala a durat doar 48 de minute.

Pentru trofeul de la Wimbledon, Serena va lupta cu Angelique Kerber: 6-4, 6-4 cu Venus Williams (dupa o ora si 11 minute). Finala dintre Serena Williams si Anglique Kerber va avea loc sambata, de la ora 16:00.

La un meci distanta de recordul lui Steffi Graf

Serena spera ca la Wimbledon sa reuseasca sa treaca peste "blestemul" egalarii recordului detinut de Steffi Graf - 22 de titluri de Grand Slam.

Jucatoarea din SUA s-a mai aflat in aceasta situatie de doua ori in 2016: la Australian Open (a pierdut finala cu Angelique Kerber) si la Roland Garros (unde a fost invinsa de Garbine Muguruza in ultimul act).

Castigatoare de Grand Slam, era Open:

1 Steffi Graf 22 (4 AO, 6 RG, 7 W, 5 USOpen)

2 Serena Williams 21 (6 AO, 3 RG, 6 W, 6 USOpen)

3 Chris Evert 18 (2 AO, 7 RG, 3 W, 6 USOpen) etc.

Referindu-ne la toata istoria tenisului (si inainte de era Open, clasamentul este dominat de Margaret Court, cu 24 de titluri (11 AO, 5 RG, 3 W, 5 USOpen).