Simona Halep nu a prelungit colaborarea cu Thomas Hogstedt, antrenor pe care il angajase pentru primele trei turnee din 2015. In acest moment, numarul trei din clasamentul WTA se va pregati doar alaturi de Victor Ionita, actualul ei antrenor, informeaza Digisport.

Simona Halep, la Australian OpenFoto: ausopen.com

Schimbari multe in cariera Simonei in ultima perioada

Pe 6 noiembrie 2014, Simona Halep a surprins lumea tenisului dupa ce a anuntat ca a incetat colaborarea cu Wim Fissette.Totul a fost facut public pe contul personal de Facebook, in timp ce antrenorul belgian a fost anuntat prin sms in legatura cu intreruperea colaborarii.

Dupa cateva saptamani in care nu a avut antrenor, Halep a anuntat, prin vocea managerului Virginia Ruzici, ca l-a numit antrenor pe Victor Ionita, fostul antrenor al Soranei Carstea. Pe 25 noiembrie 2014, Halep a anuntat ca va colabora si cu Thomas Hogstedt.

Pe 11 februarie 2015, Halep a incetat colaborarea cu Thomas Hogstedt, antrenor care i-a fost alaturi in primele trei turnee din 2015 (la Shenzen s-a impus, la Sydney a abandonat, iar la Australian Open a ajuns pana in sferturile de finala).

Cine este Thomas Högstedt

Nascut pe 21 septembrie 1963, la Mariestad - Suedia, Thomas Högstedt este un cunoscut antrenor de tenis, acesta lucrand de-a lungul timpului cu nume importante precum Caroline Wozniacki, Maria Sharapova si Na Li.

"Hogstedt a lucrat foarte bine cu Maria Sharapova, jucatoare cunoscuta pentru agresivitatea aratata in joc. Alaturi de el, Maria a castigat pentru prima data Roland Garros-ul in 2012", noteaza jurnalistii de la Sports Illustrated.

Explicatia colaborarii cu Thomas Hogstedt

"Simona este genul de jucatoare care este prin definitie agresiva, care vrea sa conduca punctele si care sa produca multe lovituri castigatoare. Prin aducerea lui Thomas Hogstedt, sportiva din Romania ar putea castiga si mai mult la capitolul agresivitate - Sports Illustrated.

Echipa Simonei Halep:

Virginia Ruzici - Manager

Victor Ionita - Antrenor

Theodor Cercel - Preparator fizic.