Site-ul WTA i-a dedicat un nou material Simonei Halep, sportiva pe care o lauda pentru ascensiunea fulminanta din ultimul an de zile. In acelasi timp insa, jucatoarea din Romania are si puncte slabe, acestea fiind vizibile odata cu atingerea primelor locuri din clasamentul mondial. "Simona Halep are probleme din cauza inaltimii si a fortei, dar si a psihicului", se precizeaza pe site-ul WTA.

Simona HalepFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Despre ascensiunea Simonei

"Ascensiunea Simonei Halep in clasamentul WTA a fost una rapida si impresionanta. In 2014 a castigat titlu dupa titlu si abia a avut timp pentru altceva. Pentru o jucatoare care in iulie 2013 nu se afla in top 50 este clar ca urmatoarea tinta este un titlu de Gran Slam" - WTA.com.

Lumea asteapta un turneu de Grand Slam castigat

"Chiar daca a urcat in clasament, Halep este inca o jucatoare noua in topul WTA. Cea mai buna prestatie a sa a fost in finala Roland Garros, cand a chinuit-o pe Maria Sharapova, urmata de o semifinala la Wimbledon. Dupa aceste rezultate, lumea asteapta ca Halep sa castige un turneu de Grand Slam, mai devreme sau mai tarziu", se precizeaza pe site-ul WTA.

Punctele slabe ale Simonei Halep

"Ascensiunea rapida a scos la iveala mai multe lipsuri in jocul acesteia. Simona Halep are probleme din cauza inaltimii si a fortei, dar si a psihicului. Aceste puncte slabe sunt compensate printr-o miscare foarte buna in teren si o lovire foarte buna a mingii" - WTA, citat de gsp.

Simona Halep, locul 3 WTA si a treia favorita, o va intalni pe sportiva italiana Karin Knapp, numarul 51 mondial, in primul tur la Australian Open, conform tragerii la sorti ce a avut loc la Melbourne. Halep si Knapp nu au mai fost adversare pana in prezent. Partida va avea loc luni, de la ora 02:00, pe "Rod Laver Arena".

In varsta de 23 de ani, Halep este cap de serie numarul trei. Favorita doi este Maria Sharapova (Rusia), iar favorita unu este Serena Williams (SUA).

In 2014, Halep a ajuns pana in sferturile AO, fiind eliminata de Dominika Cibulkova (6-3, 6-0). Competitia a fost castigata de Na Li - sportiva care intre timp s-a retras din activitate din cauza accidentarilor.

Capii de serie de pe tabloul feminin:

1. Serena Williams (SUA)

2. Maria Sharapova (Rusia)

3. Simona Halep (Romania)

4. Petra Kvitova (Cehia)

5. Ana Ivanovic (Serbia)

6. Agnieszka Radwanska (Polonia)

7. Eugenie Bouchard (Canada)

8. Caroline Wozniacki (Danemarca)

9. Angelique Kerber (Germania)

10. Ekaterina Makarova (Rusia)

11. Dominika Cibulkova (Slovacia)

12. Flavia Pennetta (Italia)

13. Andrea Petkovic (Germania)

14. Sara Errani (Italia)

15. Jelena Jankovic (Serbia)

16. Lucie Safarova (Cehia)

17. Carla Suarez Navarro (Spania)

18. Venus Williams (SUA)

19. Alize Cornet (Franta)

20. Samantha Stosur (Australia)

21. Shuai Peng (China)

22. Karolina Pliskova (Cehia)

23. Anastasia Pavlyuchenkova (Rusia)

24. Garbine Muguruza (Spania)

25. Barbora Zahlavova Strycova (Cehia)

26. Elina Svitolina (Ucraina)

27. Svetlana Kuznetova (Rusia)

28. Sabine Lisicki (Germania)

29. Casey Dellacqua (Australia)

30. Varvara Lepchenko (SUA)

31. Zarina Dias (Kazahstan)

32. Belinda Bencic (Elvetia).