A ajuns pana pe locul 2 in clasamentul WTA, a jucat in finalele de la Roland Garros si Madrid Masters, dar si in semifinala de la Wimbledon. Cu toate acestea, Simona Halep a decis sa isi schimbe antrenorul (n.r. Wim Fissette) si sa isi ia si un consultant in persoana cunoscutului Thomas Hogstedt. "Mutarile facute in ultima perioada arata ca Simona vrea sa castige si mai mult in agresivitate", noteaza jurnalistii de la Sports Illustrated.

HotNews.roFoto: Hotnews

Vrea sa fie si mai agresiva in 2015

In cursul zilei de luni, Virginia Ruzici a anuntat ca Simona Halep va lucra anul viitor cu Victor Ionita, fostul antrenor al Soranei Carstea. In plus, numarul trei WTA il va avea consultant in debutul sezonului din 2015 pe Thomas Hogstedt.

"Simona va lucra cu Victor Ionita, fostul antrenor al Soranei Carstea. Comparandu-le pe cele doua, putem observa ca sunt total diferite. Sorana a aratat ca o jucatoare care sa isi doreasca sa loveasca fiecare minge decisiv, atunci cand a fost cu Ionita antrenor.

Tocmai de aceea Halep ar fi fost de acord cu aceasta colaborare. Simona este genul de jucatoare care este prin definitie agresiva, care vrea sa conduca punctele si care sa produca multe lovituri castigatoare. Prin aducerea lui Thomas Hogstedt, sportiva din Romania ar putea castiga si mai mult la capitolul agresivitate.

Hogstedt a lucrat foarte bine cu Maria Sharapova, jucatoare cunoscuta pentru agresivitatea aratata in joc. Alaturi de el, Maria a castigat pentru prima data Roland Garros-ul in 2012", noteaza jurnalistii de la Sports Illustated.

De-a lungul anului 2014, Simona Halep a aratat ca poate invinge pe oricine (chiar si pe Serena Williams), atata timp cat conduce schimburile si isi impune jocul ofensiv. In acest sens, cooptarea lui Thomas Hogstedt ar putea fi un important pas inainte.

Eugenie Bouchard va schimba si ea antrenorul

Simona Halep nu este singura jucatoare din TOP 10 care si-a schimbat antrenorul. Eugenie Bouchard a anuntat ca a intrerupt colaborarea cu Nick Saviano (a durat opt ani de zile), antrenor alaturi de care a ajuns sa fie cunoscuta si respectata in tenis. Alaturi de Saviano, Eugenie a ajuns pana pe locul 5 in lume si a disputat finala de la Wimbledon (pierduta cu Petra Kvitova).

Echipa Simonei Halep:

Virginia Ruzici - Manager

Victor Ionita - Antrenor

Theodor Cercel - Preparator fizic.

"De asemenea, incepand cu luna ianuarie 2015, pentru turneele de la Shenzhen, Sydney si Australian Open de la Melbourne, echipei i se va alatura, ca antrenor consultant, suedezul Thomas Högstedt", se precizeaza in comunicatul de presa.

Cine este Thomas Högstedt

Nascut pe 21 septembrie 1963, la Mariestad - Suedia, Thomas Högstedt este un cunoscut antrenor de tenis, acesta lucrand de-a lungul timpului cu nume importante precum Caroline Wozniacki, Maria Sharapova si Na Li.