In iulie, cand Simona Halep a revenit in Romania sa joace la turneul WTA din Bucuresti, sportiva romana a fost numita la Guvern drept ambasador al turismului si, astfel, a primit si un pasaport diplomatic. Publicatia Grantland.com, intr-un articol despre Simona Halep si Eugenie Bouchard, cele doua tinere jucatoare de tenis care au avut o ascensiune fulminanta in topuri, o citeaza pe sportiva romana care povesteste o intamplare amuzanta pe pamant american cu noul sau pasaport diplomatic.

HotNews.roFoto: Hotnews

In articolul "Mind Games" (trad. "Jocuri ale mintii") de pe Grantland.com, unul din cele mai populare bloguri de sport de peste ocean, autoarea Louisa Thomas contureaza portretele jucatoarelor de tenis Simona Halep si Eugenie Bouchard, doua din jucatoarele considerate a fi reprezentantele noului val in tenisul femnin.

Articolul evidentiaza mai degraba diferentele dintre cele doua jucatoare, in ciuda faptului ca mass media de multe ori le aseamana. Daca Simona este vazuta ca o jucatoare cu un caracter puternic pe teren si cu un joc tehnic foarte bun, dar modesta si retinuta in general, Eugenie Bouchard este prezentata ca o jucatoare foarte increzatoare in fortele ei, apreciata de presa, desi inconstanta in evolutii. Mai mult, autoarea americana scrie despre cat de prezenta este Bouchard in mass-media, pe retele sociale precum Facebook sau Twitter, desi nu relationeaza aproape deloc cu vreo jucatoare din circuitul WTA.

In contrast, conform articolului, Simona abia acum incepe sa atraga priviri si sa starneasca interes prin presa, desi anul 2013 a fost unul fenomenal pentru ea, iar intrarea in primele 10 jucatoare ale lumii a venit inca de la inceputul lui 2014.

Abordand evolutia Simonei si atentia pe care o primeste, mai ales in Romania, articolul povesteste cum Simona Halep a fost numita ambasador al turismului de catre premierul Ponta, in urma cu o luna in Bucuresti. Distinctia a venit la pachet cu un pasaport diplomatic, document care, potrivit lui Halep, a generat o situatie amuzanta cand s-a deplasat peste ocean pentru turneele americane.

"Agentii de securitate din SUA m-au intrebat 'De ce ai pasaport diplomatic?' Le-am spus, 'Nu stiu! Nu e vina mea!' ", a povestit Simona potrivit publicatiei.

Intreg articolul "Mind Games" poate fi citit aici.

Autoarea Louisa Thomas este cea care a mai publicat, dupa primul tur de la Roland Garros, un portret facut Simonei Halep si care a prefatat parcursul foarte bun avut de romanca la grand slam-ul de la Paris.

Match Striker: The Increasingly Unclassifiable, Increasingly Unstoppable Simona Halep