Roger Federer a avut nevoie de cinci seturi pentru a-l invinge pe Jo-Wilfried Tsonga (sferturi, Australian Open), elvetianul impunandu-se cu 6-3 in decisiv. Meciul de pe "Rod Laver Arena" a fost unul spectaculos - a ridicat publicul in picioare in mai multe randuri. In semifinale, Federer se va duela cu Andy Murray.

Roger FedererFoto: australianopen.com

Partida a durat trei ore si 35 de minute.

"A fost un meci foarte dificil, nu stii la ce sa te astepti din partea lui Jo (n.r. Tsonga). Am fost pus de multe ori in dificultate, Tsonga a jucat un tenis de exceptie. Iau lucrurile punct cu punct, ador tenisul, sper sa merg cat mai departe aici (n.r. la Melbourne). Imi place sa joc asemenea meciuri, lumea este incantata cand vede cinci seturi. In primul rand ma gandesc la recuperare, iar de-abia apoi la meciul cu Andy Murray. Stiu ca va fi foarte greu, Andy a jucat fantastic in 2012", a declarat Roger Federer la finalul disputei cu Jo-Wilfried Tsonga.

Roger Federer - Jo-Wilfried Tsonga 7-6(4) 4-6 7-6(4) 3-6 6-3

Meciuri directe:

Roger Federer vs Jo-Wifried Tsonga 9-3.

Ultima victorie a lui Tsonga in fata lui Federer intr-un turneu de Grand Slam a fost inregistrata la Wimbledon, editia din 2011, dupa un meci de cinci seturi (elvetianul a condus cu 2-0 la seturi).

Masculin, semifinale:

Novak Djokovic - David Ferrer

Andy Murray - Roger Federer.