Echipa nationala de handbal masculin a Romaniei va evolua in Grupa C la Campionatul Mondial din 2011 din Suedia, tragerile la sorti de vineri scotandu-le in cale elevilor antrenati de Vasile Stanga selectionate de temut ca Serbia, Croatia sau Danemarca.

Vasile Stanga, selectionerul nationalei RomanieiFoto: AGERPRES

Dupa ce in editia trecuta a Mondialului tricolorii au incheiat pe locul al 15-lea, pentru cea de-a 22-a editie a turneului final Romania a intrecut asteptarile si si-a obtinut locul printre cele mai bune 24 de echipe eliminand selectionata Rusiei.

Tragerile la sorti de vineri au pus Romania in aceeasi grupa cu Serbia, Croatia, Danemarca, Australia si Algeria. "E o grupa destul de buna, fata de Grupa A, de exemplu, unde se afla Franta, Germania si Spania. A iesit un pic mai bine decat avem noi noroc de obicei", a declarat selectionerul Romaniei, Vasile Stanga.

Grupele Mondialului de handbal masculin 2011:

Grupa A (Kristianstad/Lund): Franta, Spania, Germania, Tunisia, Egipt, Bahrain

Grupa B (Linkoping/Norrkoping): Islanda, Norvegia, Austria, Ungaria, Brazilia, Japonia

Grupa C (Malmo/Lund): Croatia, Danemarca, Serbia, Romania, Algeria, Australia

Grupa D (Goteborg): Polonia, Suedia, Coreea de Sud, Slovacia, Argentina, Chile

Programul Romaniei:

14 ianuarie: Croatia - Romania (Malmo)

16 ianuarie: Romania - Danemarca (Malmo)

17 ianuarie: Romania - Algeria (Lund)

19 ianuarie: Australia - Romania (Lund)

20 ianuarie: Serbia - Romania (Lund)

Campionatul Mondial de handbal masculin se afla la a 22-a editie si se va desfasura in perioada 13-30 ianuarie in Suedia. Cele 24 de echipe sunt impartite in patru grupe a cate sase selectionate. Primele trei clasate din fiecare grupa se califica in faza urmatoare, unde se vor alcatui doua grupe a cate sase echipe.