HCM a pierdut pe final disputa cu Veszprem (scor 23-27) contand pentru optimile Ligii Campionilor la handbal masculin, campioana Romaniei fiind tradata de un atac mult inferior apararii. "Problema noastra a fost ca i-am tratat cu prea mult respect pe cei de la Veszprem. In retur avem nevoie si de noroc pe langa o evolutie aproape de perfectiune pentru a spera la calificare", a declarat Zoran Kurtes, antrenorul Marinarilor, pentru HotNews.ro.

Vizibil afectat dupa infrangerea cu Veszprem, Zoran Kurtes este de parere ca elevii sai i-au tratat cu prea mult respect pe unguri. "Stiam ca va fi un meci greu, in fata unei echipe deosebite. Cu toate acestea, aveam puse la punct toate detaliile importante. In mare parte, s-a putut observa ca ne-am facut treaba. La acest nivel, nu este loc pentru prea mult respect, iar noi asta am facut duminica".

O explicatie pentru infrangere este procentajul destul de slab al atacului, Toma si compania ratand cu seninatate in situatii clare de gol si din lovituri de la sapte metri.

"Cat de bine ai juca, nu poti sa castigi atunci cand ratezi atat de mult. Aruncarile de la sapte metri au fost punctul nevralgic, in timp ce ei au profitat de aproape fiecare moment important. Am aratat o atitudine de Liga Campionilor, cu un joc legat chiar si in patru jucatori. Din pacate, a mers doar apararea, in timp ce atacul a lasat de dorit".

Dupa infrangerea la patru goluri de la Buzau, HCM si-a diminuat serios sansele de calificare in sferturile Ligii Campionilor. Cu toate acestea, tehnicianul campioanei Romaniei este de parere ca elevii sai trebuie sa joace cu dezinvoltura in Ungaria, acolo unde echipa nu mai are ce pierde.

"Obiectivul nostru pentru acest sezon a fost indeplinit. Mergem insa in Ungaria cu gandul clar ca nu avem ce pierde. Am jucat bine la Buzau si dupa parerea mea cred ca meritam macar un egal. Au fost multe momente in care le-am fost cel putin egali. Rezultatul nu a fost insa unul corect, diferenta de pe tabela fiind mult prea mare fata de cele intamplate pe teren. Vom juca la Veszprem cu gandul de a face un meci mare si de a arata ca formam o echipa competitiva".

Zoran Kurtes a precizat ca HCM-ul nu a scos total din calcul o calificare, chiar daca avantajul terenului propriu ar putea cantari decisiv pentru Veszprem.

"In retur (va avea loc pe 3 aprilie, ora 18.15) avem nevoie si de noroc pe langa o evolutie aproape de perfectiune pentru a spera la calificare. Am acumulat multa experienta in ultimele luni in aceasta competitie, iar in Ungaria vrem sa nu mai comitem erorile din mansa tur", a conchis Zoran Kurtes, tehnicianul lui HCM Constanta, pentru HotNews.ro.

HCM Constanta a pierdut la patru goluri diferenta partida cu MKB Veszprem (scor 23-27) din optimile Ligii Campionilor, pastrand sanse destul de mici la calificarea in urmatoarea faza a competitiei. Demn de mentionat este insa faptul ca formatia de la malul marii este singura echipa din Romania care a acces printre cele mai bune 16 cluburi de pe Batranul Continent.

Liga Campionilor, rezultate:

HCM Constanta - MKB Veszprem 23-27

FCK Handbold-THW Kiel 31-33

RK Gorenje Velenje-Ciudad Real 23-31

Reale Ademar-Chekhovskie Medvedi 36-37

KIF Kolding-Montpellier HB 26-26

HC Croatia Osiguranje Zagreb-FC Barcelona Borges 26-33

KS Vive Targi Kielce-HSV Hamburg 24-30

Pevafersa Valladolid-Rhein Neckar Lowen 29-30.