HCM Constanta "s-a tinut scai" de mult mai experimentata sa adversara din optimile de finala ale Ligii Campionilor la handbal masculin, MKB Veszprem, dar a cedat pe final si a pierdut la patru goluri distanta: 23-27. Misiunea "Marinarilor" de a se califica in sferturi devine acum si mai grea, HCM urmand a avea un retur "de foc" saptamana viitoare, la Veszprem.

Meciul de la Buzau a avut un inceput emotionanat, cei aproximativ 2.000 de spectatori scandand numele fostului handbalist roman care a evoluat pentru Veszprem, Marian Cozma. Primele doua atacuri ale partidei sunt ratate, dar ungurii reusesc sa treaca la conducere cu 2-0. Csepreghi si Toma au egalat, dupa ce Popescu a avut o interventie exemplara in poarta HCM-ului. Constantenii se mentin aproape de adversari, dar Toma este faultat dur, este scos pe brate de Adzic iar Veszprem reface diferenta de doua goluri. Constanta inscrie o singura data in ultimele zece minute ale primei reprize, prin Csepreghi, iar ungurii intra la pauza cu un avantaj de trei goluri: 12-9.

In partea secunda, Adzic si Baiceanu sunt eliminati, dar in ciuda faptului ca a jucat cu doi oameni in minus, apararea Constantei rezista si Laurentiu Toma reuseste sa egaleze la 13. Dupa alte zece minute constantenii au din nou o dubla eliminare, dar si de aceasta data au o evolutie foarte buna in inferioritate numerica, iar Baiceanu restabileste egalitatea (18-18). Constanta se precipita in atac, iar Veszprem profita de orice greseala. Ungurii se impun pana la final cu 27-23, intr-o partida in care constantenii au ratat patru lovituri de la sapte metri.

Returul optimilor de finala dintre constanteni si cei de la Veszprem este programat pentru 3 aprilie 2010, in Ungaria.

Marcatori HCM: Toma 9 goluri, Csepreghi 4 goluri, Adzic 2 goluri, Buricea 2 goluri, Sabou 2 goluri, Sadoveac 1 gol, Muresan 1 gol, Baiceanu 1 gol, Schuch 1 gol

Rezultatele inregistrate in prima faza a optimilor Ligii Campionilor:

KIF Kolding (Danemarca) - Montpellier HB (Franta) 26-26

HC Croatia Osiguranje-Zagreb (Croatia) - FC Barcelona Borges (Spania) 26-33

KS Vive Targi Kielce (Polonia) - HSV Hamburg (Germania) 24-30

Pevafresa Valladolid (Spania) - Rhein-Neckar Lowen (Germania) 29-30

FCK Handbold A/S (Danemarca) - THW Kiel (Germania) 23-26 (13-16)

HCM Constanta (Romania) - MKB Veszprem (Ungaria) 23-27 (9-12)

RK Gorenje Velenje (Slovenia) - BM Ciudad Real (Spania) 23-31 (9-14)

Reale Ademar (Spania) - Chekhovskie Medvedi (Rusia) 36-37 (20-18)