Echipa nationala de rugby a Romaniei a trecut la scor de selectionata Spaniei, in ultima partida a Cupei Europene a Natiunilor (CEN), scor 48-3, si va incepe acum campania de recalificari pentru Cupa Mondiala 2011 din Noua Zeelanda.

Stejarii nu au avut probleme in a se impune in fata modestului adversar de sambata. Dupa 40 de minute de joc pe stadionul "Arcul de Triumf" din Bucuresti, tricolorii ii dominau deja pe iberici cu 27-3. In partea secunda, Stejarii au reusit sa ridice scorul la 48-3.

Romania a marcat in partida cu Spania eseuri prin Ciuntu, Dimofte, Lucaci, Macovei si Fercu, plus transformari si lovituri de pedeapsa ale lui Vlaicu si Dumbrava.

Romania si-a asigurat prezenta in recalificari din meciul trecut, atunci cand a invins Portugalia cu 20-9, adjudecandu-si astfel locul al treilea in CEN.

Romania va juca primul meci din recalificari in 22 mai, in fata Lituaniei sau a Ucrainei, urmand ca returul sa se dispute in 5 iunie. Daca vor trece de adversara din aceasta dubla mansa, tricolorii vor avea de infruntat pe Tunisia (meci pe teren propriu, o singura mansa). Ultima confruntare a Stejarilor pentru prezenta in Cupa Mondiala se va da in fata Uruguayului sau a echipei din Asia 2 (Kazakstan sau Arabian Gulf), meci ce se va juca in dubla mansa.