HCM Constanta si-a aflat adversarul din optimile de finala ale Ligii Campionilor la handbal masculin. Astfel, in urma tragerii la sorti de la Viena, de marti, s-a stabilit ca "Rechinii" vor da piept cu fosta echipa a lui Marian Cozma, MKB Veszprem.

HCM Constanta va disputa prima mansa a optimilor Ligii Campionilor la Buzau, in perioada 24-28 martie, urmand ca mansa decisiva sa o dispute in deplasare la Veszprem, in perioada 31.03-4.04.

In grupele principale ale Ligii Campionilor, HCM Constanta s-a clasat pe locul al patrulea, acumuland 9 puncte. Cu patru victorii, un egal si cinci infrangeri, "Rechinii" au reusit sa se califice in premiera in optimile de finala ale celei mai importante competitii din Europa. MKB Veszprem a fost lider in Grupa B a LC, inregistrand noua victorii si o singura infrangere.

Tragerile la sorti de marti au fost cu noroc pentru campioana Romaniei, constantenii considerand Veszprem cea mai buna optiune, avand in nivel accesibil pentru romani, in comparatie cu celelalte posibile adversare (Kiel sau Ciudad Real).

In timp ce HCM a inregistrat prima prezenta a unei echipe romanesti de handbal masculin in aceasta faza a competitiei, Veszprem are deja traditie: in sezonul 2001/2002 maghiarii au fost finalisti, in timp ce in sezonul trecut au ajuns pana in sferturi. Veszprem are in palmares si un trofeu al Cupei Cupelor, castigat in sezonul 2007/2008.

Intalnirea dintre HCM Constanta si MKB Veszprem in faza eliminatorie a Ligii Campionilor, va fi prima intalnire oficiala intre cele doua echipe.

Mocsai Lajos, antrenor MKB Veszprem: "Cred ca este un adversar incomod. Am fi preferat Copenhaga, dar de fapt e greu sa gasesti un adversar facil in aceasta faza a competitiei. Nu ne lasam pacaliti de prestatia Constantei din meciul de duminica. Stim ca nationala Romaniei a surprins de cateva ori nationala Ungariei. Ne asteptam la un duel dur, pentru care ne vom pregati foarte bine, in incercarea de a inclina balanta in favoarea noastra. Sper ca jucatorii accidentati sa se refaca pana la primul meci". (mkbveszprem.eu)

Mihai Popescu, portar HCM Constanta: "Vor fi doua jocuri dificile intre doua echipe apropiate ca valoare, cu un plus de experienta pentru ei. Sunt sanse egale, dar ei au un mic avantaj pentru ca jucam partida retur la Veszprem. Calificarea se va decide in a doua mansa a intalnirii. Sunt sigur ca vor fi doua partide spectaculoase pentru ca si noi si ei vom juca pentru Marian Cozma". (gsp.ro)

Optimi de finala Liga Campionilor handbal masculin:

KIF Kolding (Danemarca) - Montpellier HB (Franta)

RK Gorenje (Slovenia) - Ciudad Real (Spania)

FCK Handbold A/S (Danemarca) - THW Kiel (Germania)

HCM Constanta (Romania) - MKB Veszprem (Ungaria)

HC CO Zagreb (Croatia) - FC Barcelona (Spania)

KS Vive Targi Kielce (Polonia) - HSV Hamburg (Germania)

Pevafersa Valladolid (Spania) - Rhein-Neckar Lowen (Germania)

Reale Ademar (Spania) - Cehovskie Medvedi (Rusia)