Doua victorii din tot atatea posibile in Liga Campionilor, editia 2009/2010, au clasat echipa Oltchim Rm. Valcea pe un binemeritat loc 1 in Grupa C. Determinarea romancelor in meciul de duminica din fata celor de la Zvezda Zvenigorod, castigatoarea Ligii Campionilor 2007/2008, l-a facut pe antrenorul rusoaicelor sa aduca numai cuvinte de lauda la adresa valcencelor, declarand: Daca ele isi vor da ambitia maxima, nimeni nu le va putea opri in drumul lor pentru a-si atinge obiectivele!

"Daca este de retinut ceva din partida cu Zvezda, in primul rand ar fi rezultatul, chiar daca si el a fost obtinut cu multe greseli facute pe tensiunea si presiunea acestui joc. Felicit echipa lui Trefilov pentru lupta care au dat-o cu noi, a dovedit inca odata ca este o echipa periculoasa", a declarat Radu Voina dupa finalul partidei cu Zvezda.

Evgeny Trefilov, antrenorul rusoaicelor a mentionat ca Oltchimul este favorita grupei C din Liga Campionilor: Am intalnit astazi o formatie foarte buna in fata careia n-am reusit sa ne impunem. Conducerea clubului Oltchim a facut o treaba buna deoarece a strans la aceasta grupare cele mai bune jucatoare ale Romaniei si nu numai. Daca ele isi vor da ambitia maxima, nimeni nu le va putea opri in drumul lor pentru a-si atinge obiectivele. De asemenea, Oltchim este favorita certa a castigarii grupei".

Presedintele Oltchimului a declarat ca valcencele lui Radu Voina puteau castiga la o diferenta mult mai mare in fata rusoaicelor in partida de duminica. "Zvezda este o echipa care joaca un handbal caracteristic, de angajament, dar mai putin tehnic decat Oltchim. Chiar daca am castigat la o diferenta de patru goluri, cred ca puteam obtine o victorie mai categorica, dar sa ne multumim cu acest rezultat. Toate echipele doresc sa castige in aceasta competitie suprema, au aparut surprize, unele normale, care vor cantari greu dupa urmatoarele patru meciuri din grupe. Daca reusim sa castigam si cu Gyor, suntem in proportie de 80 la suta calificati mai departe", a declarat Ioan Gavrilescu potrivit site-ului oficial al clubului valcean.

Rehina Shymkute: "Am jucat bine atat in aparare cat si in atac. Am gresit la anumite faze ale meciului, dar important este ca am castigat. Trebuie sa muncim in continuare pentru a castiga si urmatoarea partida".

Gabriella Szucs: "Am fost mai tehnice decat adversarele noastre, a fost un meci foarte greu, ma bucura ca am obtinut o noua victorie in Liga Campionilor".

Iulia Puscasu: "Toata saptamana am repetat pentru jocul cu Zvezda, dar din fericire pentru noi, nu le-au iesit contraatacurile, ne-am repliat foarte bine atat in faza de atac cat si in aparare. Am facut un pas mic spre calificarea in urmatoarea faza, dar greul abia acum incepe".

Cristina Neagu: "Ne asteptam sa fie un meci greu si asta s-a vazut pe teren. Am luptat pentru fiecare minge, este o victorie muncita si pentru asta sunt foarte bucuroasa. Probabil ca meciul cu Gyor va fi la fel de greu ca cel de astazi, dar vom munci pentru o noua victorie".

Steluta Luca: "Intodeauna cand jucam cu echipele rusesti am intalnit formatii cu o mobilizare foarte buna, echipe puternice cu care ies jocuri foarte frumoase. Orice sportiva isi doreste sa castige Champions League, dar mai este mult de munca pentru a ajunge acolo. Meciul cu Gyor va fi foarte greu. Chiar daca au pierdut in Rusia, au facut-o pe mana lor, au dat sansa rusoaicelor sa dea goluri pe contraatac".