Steaua MFA isi poate intari pozitia de lider al Grupei E din Liga Campionilor daca va castiga partida de duminica impotriva spaniolilor de la Portland San Antonio. In tur, la Pamplona, stelistii au pierdut (30-38), dar spaniolii sunt constienti de forta echipei din Romania."Partida cu Steaua din Romania e o finala pentru noi, pe care trebuie sa o castigam daca vrem sa continuam in Liga Campionilor", a declarat Carlos Ruesga, jucatorul de centru al echipei spaniole.

Dupa trei meciuri jucate Steaua este lider in clasament si calificarea in faza superioara a competitiei e din ce in ce mai aproape. "La inceput, nimeni nu paria pe Steaua dar, castigand meciurile cu Chehovskie si Cimos, au devenit lideri si au foarte multa incredere. Stelistii stiu ca o victorie la Portland ar fi un pas de gigant pentru calificare", a spus Ruesga.

"Stim ca va fi dificil, pentru ca Steaua este o echipa mare, dar si din cauza altor factori, precum arbitrajul. Dar trebuie sa inlaturam presiunea, sa fim mai uniti ca niciodata pentru a face o partida buna si sa demonstram ca meritam sa ne calificam", a adaugat spaniolul.

Ruesga sustine ca arbitrii din Romania tind sa tina cu echipa gazda, dar acest lucru nu poate influenta rezultatul final: "Nu-mi place sa vorbesc despre arbitraj. Cred ca arbitrii pot influenta, dar nu sunt fundamentali pentru calificare. De aceea trebuie sa nu ne gandim la ei si sa ne concentram pe jocul nostru pentru a face o buna partida si sa castigam"

Cu Dominikovic, Jorgensen, Malmagro, Urdiales si Vugrinec accidentati, Ruesga crede ca stelistii sunt in avantaj inaintea acestei partide: "Steaua are multe avantaje: joaca acasa, are publicul alaturi si va fi un adversar greu de batut. Avem destui accidentati dar acest lucru nu trebuie sa fie o scuza pentru noi. Echipa care va juca duminica are potential si calitati destule pentru a castiga cele doua puncte. Este o echipa foarte puternica din punct de vedere fizic.

"Ei stiu ca avem accidentati si vor incerca sa profite. Daca vor trece in faza urmatoare va fi un succes imens pentru ei", a adaugat Ruesga.

Clasamentul Grupei E:

1. Steaua MFA Bucuresti6 puncte (-3)

2. Chehovskie Medvedi 4 puncte (7)

3. San Antonio Portland 4 puncte (4)

4. RK Cimos Koper 2 puncte (-8)