Alfie, un copil care practică rugbi în Țara Galilor, a fost ținta jignirilor în mediul online după ce tatăl său a publicat o fotografie cu el pe teren. All Blacks şi echipa de rugby a Angliei, printre alții, au scris pe Twitter mesaje de susținere pentru tânărul sportiv.

HotNews.roFoto: Hotnews

Weekendul trecut, un tată a postat pe Facebook o poză cu fiul său, Alfie, pe un teren de rugby din Ţara Galilor. O fotografie care a făcut obiectul unui comentariu nepotrivit al unui utilizator despre adolescentul supraponderal alături de prietenii şi colegii săi. Reacţii care l-au determinat pe tată să şteargă postarea.

"A trebuit să elimin o postare de pe Facebook pentru că un comentariu al unui idiot spunea că fiul meu este prea gras pentru a evolua cu echipa sub 12 ani şi nu este suficient de în formă. Dacă oamenii ar şti cât de mult munceşte pentru a pierde în greutate şi cât de prost stă cu încrederea în sine. Nu-ţi face griji, Alfie, voi fi întotdeauna cel mai mare fan al tău", a scris tatăl micului sportiv.

Mesajul emoţionant de susţinere a provocat o reacţie în lanţ pe reţelele de socializare. Multe personalităţi din lumea rugbyului s-au unit pentru a-l apăra pe băiat.

All Blacks l-a încurajat astfel pe Alfie cu un scurt mesaj: "Eşti tare, Alfie, continuă tot aşa".

Şi echipa de rugby a Angliei a postat un mesaj pentru Alfie: "Continuă ceea ce faci Alfie, rugbyul este pentru toată lumea!", în timp ce starul rugbiului galez, Liam Brian Williams, a afirmat: "Alfie, continuă să joci! Atâta timp cât te distrezi, asta e tot ce contează".

Mobilizarea a depăşit lumea balonului oval, după ce şi fostul atacant de la Liverpool, Robbie Fowler, l-a sprijinit pe Alfie.

Şi în Franţa, soarta lui Alfie a emoţionat. "Alfie, suntem alături de tine. Fii mândru de cine eşti, pentru că eşti uimitor. Fii mândru pentru că ai cel mai minunat tată din lume. Ţine minte, oricine ai fi, de unde ai veni, noi te vom primi. Rugbyul este pentru toată lumea. Te iubim”, a scris federaţia franceză de rugby pe Twitter.

"Alfie, mi s-a spus toată copilăria că sunt prea mic, prea slab, prea plăpând. Când citesc postarea tatălui tău, mă doare inima. Niciodată nu iţi pierde speranţa. Crede în visele tale. Tatăl tău este fanul tău numărul unu. Eu sunt al doilea”, a scris rugbystul francez Matthieu Jalibert, conform News.ro.