​Antrenorul emerit Virgil Pleşca a murit, duminică, la vârsta de 68 de ani, a anunţat Federaţia Română de Polo pe apă într-un comunicat postat pe Facebook.

Virgil PlescaFoto: Facebook - Federatia Romana de Polo

''Cu regret în suflet vă anunţăm faptul că antrenorul emerit profesor Virgil Pleşca a încetat astăzi din viaţă'', a transmis forul naţional.

De-a lungul carierei de antrenor, Pleşca a activat în cadrul Clubului Sportiv Şcolar Triumf şi la naţionalele României de juniori, ca pe urmă să facă trecerea către postul de antrenor federal, pe care l-a ocupat în perioada 1994-2015. Ulterior din 2015 şi până în prezent a ocupat poziţia de preşedinte al comisiei de organizare competiţii, legitimare şi clasamente din cadrul Federaţiei Române de Polo.

''Nea Virgil a fost cel care a condus generaţii de sportivi spre înalta performanţă, fiind considerat unul dintre cei mai buni antrenori de juniori din poloul românesc. A fost unul dintre cele mai importante motoare ale Federaţiei Române de Polo şi şi-a pus amprenta pe imaginea acestui sport în ultimii 30 de ani'', precizează Federaţia.