Raul Fotonea l-a înlocuit pe Costică Buceschi în funcţia de antrenor al echipei feminine de handbal Minaur Baia Mare, a anunţat, luni, clubul pe site-ul său oficial.

Raul Fotonea, antrenor la CS Minaur Baia MareFoto: csminaur.ro

CS Minaur şi antrenorul Costică Buceschi au reziliat acum contractul scadent în vara anului viitor, pe cale amiabilă. Echipa a plecat luni în Ungaria, într-un stagiu de pregătire centralizată, la Hajdunanas, alături de antrenorii Raul Fotonea (principal) şi Daniel Apostu (secund), care se ocupă şi de pregătirea portarilor, aceştia fiind ajutaţi de preparatorul fizic Călin Crişan, informează Agerpres.

''Dacă nu aveam încredere în fete şi în mine, nu făceam pasul ăsta'', a mărturisit Fotonea, care va antrena în premieră o echipă feminină.

''Mi-am făcut temele, să zic aşa. Nu are importanţă ceea ce cred eu, important e că Baia Mare trebuie să se bată sub orice formă la primele poziţii din clasament. Aşa că, obiectivele sunt îndrăzneţe, responsabilitatea este mare. Ştiu că nu sunt cel mai popular printre antrenorii din România, dar sunt conştient, cred în mine, şi cred că pot face lucrurile de aşa natură încât echipa să-şi realizeze obiectivul'', a subliniat tehnicianul.

Fotonea a apreciat că va fi foarte dificil de repetat performanţa din sezonul trecut (locul al doilea în campionat şi locul al treilea în EHF European Legaue): ''Bineînţeles că va fi greu, campionatul din România tinde să devină cel mai puternic din Europa sau măcar în top 3 din Europa. Dacă ar fi lucrurile uşoare, n-ar mai fi atât de interesant''.

Cinci jucătoare nu au făcut deplasarea în Ungaria: Asuka Fujita (va participa cu echipa Japoniei la Jocurile Olimpice), Elaine Gomes (n-a fost reţinută în lotul Braziliei pentru JO, dar încă nu are viză), Elena Utkina (nu are încă viză), Jelena Lavko (în recuperare după operaţia de la genunchi) şi Oana Borş (face un RMN la genunchiul stâng, iar dacă totul va fi în regulă, va merge şi ea marţi la Hajdunanas).

Lotul echipei băimărene pentru stagiul din Ungaria:

  • Portari: Amra Pandzic, Cristina Enache;
  • Extreme stânga: Ana Maria Tănasie, Eva Kerekes;
  • Interi stânga: Alexandra Severin, Anca Polocoşer, Karoline de Souza;
  • Centri: Cristina Laslo, Andreea Popa, Angela Cioca;
  • Inter dreapta: Aleksandra Zych;
  • Pivoţi: Iaroslava Burlacenko, Bianca Ţîrle.