​Echipa de handbal feminin CSM Bucureşti întâlneşte, sâmbătă, de la ora 17:00, formaţia rusă CSKA Moscova, în turul sferturilor de finală ale Ligii Campionilor. Prima manșă se joacă la București, returul fiind programat la Moscova, pe 11 aprilie.

HotNews.roFoto: Hotnews

Echipa moscovită este debutantă în Liga Campionilor, dar a avut un parcurs chiar mai bun ca bucureștencele, terminând pe locul doi în grupa B, după deținătoarea trofeului, Gyor.

CSM Bucureşti s-a calificat în sferturile de finală după ce le-a eliminat în optimi pe compatrioatele de la SCM Râmnicu Vâlcea (33-24, 21-27). În grupe, fetele antrenate de Adi Vasile au terminat pe locul al treilea.

CSKA, pe de altă parte, a învins cu 27-21 echipa Krim în returul optimilor, după ce Krim câştigase turul cu 25-20.

Cele două formații se înfruntă în premieră în cupele europene. Câștigătoarea dublei manșe va merge la Budapesta, unde se va desfășura Final Four-ul, în perioada 29-30 mai.

De menționat este și că echipa moscovită se va prezenta cu un antrenor nou în bătalia pentru un loc la Turneul F4 al Ligii Campionilor contra lui CSM.

Meciul va fi trasmis live pe Digisport1.

Adi Vasile vrea victoria în prima manșă

Antrenorul echipei de handbal feminin CSM Bucureşti, Adrian Vasile, a declarat că este foarte important ca echipa sa să învingă CSKA Moscova în prima manșă a sferturilor, pentru a-și crește șansele de a ajunge la Budapesta.

„Este cea mai importantă săptămână din ultimele două sezoane. Avem ocazia să jucăm acest sfert de finală şi să ajungem în Final Four, este testul nostru. Mă văd în Final Four, m-am vizualizat acolo de la începutul sezonului, am muncit din prima zi pentru asta”, susține tehnicianul bucureștencelor.

„În perioada asta, acel avantaj pe care îl puteai avea jucând al doilea meci pe teren propriu, s-a mai egalizat. Este foarte important să începem acasă cu un meci foarte bun şi o victorie, pentru ca apoi să mergem în Rusia şi să câştigăm acolo. Nu se poate decide nimic după primul meci”, a adăugat Vasile, potrivit Agerpres.

Handbalista CSM-ului, Elizabeth Omoregie, a afirmat la rândul ei că echipa trebuie să demonstreze că merită să ajungă în Final 4.

„Acesta este visul meu de când am venit la CSM. Ştim ce s-a întâmplat sezonul trecut şi în anii din urmă (...) Este vorba şi de noroc, şi de ziua pe care o prinzi acolo", a spus Omoregie.

Despre echipa rusă, handbalista CSM-ului a punctat: „Sunt pentru prima dată în Liga Campionilor şi este normal să aibă ambiţii mari. Normal, obiectivul oricărei formaţii este să ajungă în Final4. Ele îşi merită locul în sferturile de finală şi cu siguranţă vom avea un meci dificil".

Crina Pintea a vorbit și ea cu privire la dificultatea meciului: „Este cel mai greu meci al nostru din acest sezon. Cred că toată munca noastră de până acum se va vedea în acest meci. În acest meci se va vedea tot. Nu vreau să sune prea dur, dar dacă nu vom da tot, dacă nu vom reuşi, cred că muncă noastră a tuturor a fost în van”.

Gabriela Szabo consideră că CSM trebuie să fie un exemplu

Directorul general al CSM Bucureşti, Gabriela Szabo, a expus și ea câteva aspecte cu referire la meciul CSM-ului de sâmbătă.

„Avem două săptămâni de foc, fetele au nevoie de susţinerea noastră! Toată România trebuie să fie alături de ele. Ne dorim să fim cei mai buni din Europa, să fim mereu în Final Four, să fim cei mai buni din România şi să fim un exemplu pentru cluburile din România”, a declarat Gabriela Szabo.

Directorul general a echipei bucureștene a ținut să precizeze și că, din întâlnirile avute cu Nicușor Dan, consideră că primarul Capitalei a înțeles că este nevoie de susținerea administrației pentru stabilitate și continuitate.

Meciurile din sferturi

3 aprilie: Buducnost - Gyor şi CSM Bucureşti - CSKA Moscova

4 aprilie: Brest - Metz şi Vipers - Rostov;

10 aprilie: Rostov - Vipers, Gyor - Buducnost

11 aprilie: Metz - Brest şi CSKA Moscova - CSM Bucureşti