Echipele de handbal feminin SCM Râmnicu Vâlcea şi CSM Bucureşti se vor duela, între 6-14 martie, în optimile Ligii Campionilor, după ce au încheiat grupele pe locurile 6 (grupa B), respectiv 3 (A), informează News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Sâmbătă s-au jucat cinci partide în ultima etapă a Ligii Campionilor, în ambele grupe, iar rezultatele nu au stabilit complet tabloul optimilor de finală, însă au adus certitudinea confruntării româneşti, între SCM Râmnicu Vâlcea - CSM Bucureşti.

Echipa vâlceană, care nu a mai jucat ultimul meci din cauza neprezentării adversarei Brest (condiţii meteo nefavorabile pentru deplasare), a încheiat grupa B pe locul 6, iar CSM Bucureşti este pe locul 3 în grupa A.

Conform deciziei EHF, care spune că toate echipele sunt calificate din grupe în optimi şi vor juca încrucişat conform Tabelei Berger, SCM Râmnicu Vâlcea va găzdui turul meciului cu CSM Bucureşti, în 6-7 martie, iar returul se va juca la Bucureşti, o săptămână mai târziu.

Rezultatele de sâmbătă sunt:

  • Grupa A:

Metz - CSM Bucureşti 25-22

Rostov - FTC Budapesta 26-24

Vipers - Krim 37-30

  • Grupa B:

Gyor - CSKA 31-24

Buducnost - Podravka 33-26.

Duminică se vor juca ultimele două meciuri ale etapei, între Team Esbjerg - SG BBM Bietigheim (grupa A) şi Borussia - Odense (B), iar rezultatele nu vor afecta clasările echipelor româneşti şi vor stabili tabloul complet al optimilor de finală.

Toate echipele din cele două grupe sunt calificate în optimile de finală, programate în 6-7 martie şi 13-14 martie, în urma unei decizii a EHF, care a anulat numeroase meciuri restante din motive pandemice, câştigate astfel la ”masa verde”, cu 10-0, de echipele obligate de adversare să accepte amânări.

În optimile de finală se va juca încrucişat, după Tabela Berger, locul 1 grupa A cu locul 8 grupa B, 2-7, 3-6, 4-5, pentru calificarea în sferturile de finală, programate între 3-11 aprilie, iar apoi pentru Turneul Final Four de la Budapesta, în 29-30 mai.