Kyrie Irving, starul echipei de baschet Brooklyn Nets, a cumpărat o casă pentru familia lui George Floyd, bărbatul de culoare mort prin asfixiere în timpul unei reţineri de către poliţie, anul trecut în luna mai, la Minneapolis, a anunţat fostul baschetbalist Stephen Jackson, un apropiat al victimei, citat de AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Jackson, campion al NBA cu San Antonio Spurs în 2003, a explicat în cadrul podcast-ului "The Rematch", că va continua să aibă grijă de familia celui pe care l-a numit "fratele" său, la opt luni după tragicul deces al acestuia.

Familia lui George Floyd "primeşte multă dragoste. Nu doar din partea noastră, ci din partea oamenilor din lumea întreagă. Mulţi dintre prietenii mei au ajutat-o. Kyrie Irving i-a cumpărat o casă, rapper-ul şi producătorul Lil Wayne le-a cumpărat un Mercedes, iar cântăreaţa Barbara Streisand le-a oferit acţiuni la Disney", a spus fostul jucător.

Conform postului de televiziune ESPN, Kyrie Irving le-a donat banii necesari achiziţionării casei în urmă cu cinci sau şase luni.

Pe 25 mai 2020, George Floyd (46 ani) a decedat după reţinerea sa, în cursul căreia unul dintre poliţişti l-a apăsat cu genunchiul pe gât timp de peste opt minute.

Calvarul său, filmat şi postat pe reţelele de socializare de un trecător, a generat o mare emoţie, care a depăşit frontierele americane şi a făcut ca milioane de persoane să iasă pe străzile Statelor Unite pentru a solicita reformarea poliţiei şi oprirea violenţelor rasiale.

Numeroase staruri din NBA, precum şi alţi sportivi, şi-au exprimat furia, în timp ce Irving s-a opus reluării iminente a sezonului, întrerupt de pandemia de coronavirus, estimând că este momentul luptei împotriva injustiţiei rasiale şi nu al baschetului. Un apel care nu a fost urmat însă de colegii săi de competiţie.

Irving, în vârstă de 28 ani, a ratat ultimele şapte meciuri ale echipei Brooklyn Nets, invocând motive personale, la care s-a adăugat şi o carantină pentru încălcarea protocolului anti-Covid-19, pentru că a participat la o petrecere fără mască, fiind amendat cu 50.000 de dolari, transmite Agerpres.