Derrick Jones Jr, jucătorul echipei Miami Heat, a câştigat, sâmbătă, concursul de slam dunk-uri din cadrul weekend-ului All Star Game din NBA, întrecându-l în finală pe Aaron Gordon (Orlando Magic), după o luptă strânsă, scrie Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ceilalţi doi participanţi, Dwight Howard (Los Angeles Lakers) şi Pat Connaughton (Milwaukee Bucks), în ciuda unor bune prestaţii, au fost surclasaţi de cei doi finalişti, Derrick Jones Jr şi Aaron Gordon.

După un rezultat de egalitate între cei doi finalişti, departajarea s-a făcut prin două dunk-uri suplimentare în urma cărora juriul l-a desemnat câştigător pe Derrick Jones Jr.

Concursul de slam dunk-uri a încheiat o zi care a fost dedicată şi aruncărilor la coş de trei puncte şi Skills Challenge, un concurs de aptitudini şi rapiditate.

În spiritul evenimentului All Star Game, tradiţionalul meci al stelelor din liga profesionistă nord-americană de baschet (NBA), concursul de aruncări de trei puncte a fost câştigat de Buddy Hield (Sacramento Kings), purtătorul numărului 24, ca cel purtat de starul Kobe Bryant, decedat în urmă cu trei săptămâni într-un accident de elicopter, care s-a impus în faţa lui Devin Booker (Phoenix Suns).

Anterior, Bam Adebayo (Miami Heat) şi-a adjudecat Skills Challenge.

Meciul All Star Game este programat duminică seara la Chicago.