Mai multe personalități din lumea sportului și-au exprimat pe rețelele de socializare regretele în privința morții neașteptate a lui Kobe Bryant. Printre aceștia s-a aflat și fostul jucător român de baschet, Gheorghe Mureșan, care a transmis condoleanțele sale familiei Bryant, potrivit Mediafax.

Ghita Muresan impotriva lui Dennis RodmanFoto: halfcourt.com

Gheorghe Mureșan și-a exprimat pe pagina sa de Twitter, regretul morții lui Bryant: ”Odihnește-te în pace, Kobe Bryant. Ai oferit atât de multe lumii baschetului. Rugăciunile și gândurile mele se îndreaptă spre familia Bryant”.

Mai multe personalități din NBA și-au expus tristețea provocată de vestea tragică:

Dwyane Wade: ”Nu.. Dumnezeule, nu”

CJ McCollum: ”Nu îmi spuneți că asta este adevărat. Nu Kobe”

Kevin Love: ”Doamne, te rog, nu. Asta nu poate fi adevărat”.

Scottie Pippen: ”Sunt șocat. Cuvintele nu pot descrie ce simt. O zi incredibil de tristă și de tragică”.

Dennis Rodman: ”Sunt devastat să aud vestea morții prietenului meu, Kobe Bryant. Rugăciunile mele merg spre soția sa, Vanessa, spre copii săi și spre familia Lakers”.

Pe lângă aceștia, și alți sportivi de top și-au exprimat regretul, printre aceștia numărându-se Iker Casillas, Usain Bolt, Francesco Totti, Nadia Comăneci:

Iker Casillas a vorbit și el, pe Twitter, despre tragedia în care a fost implicat Kobe Bryant: ”Nu pot să cred. Am rămas mască. Gândurile mele se îndreaptă spre familia sa, spre prietenii săi și spre lumea baschetului și al sportului în general. Odihnește-te în pace, Kobe”.

Usain Bolt: ”Încă nu îmi vine să cred”.

Francesco Totti: ”Sunt onorat că te-am cunoscut. Campion pe teren și în afara lui. Odihnește-te în pace, Kobe Bryant”.

Nadia Comăneci: ”Este oribil și trist să văd moartea legendei, Kobe Bryant”.

Kobe Bryant și-a pierdut viața după ce elicopterul în care se afla a luat foc în aer şi s-ar fi prăbuşit în oraşul Calabasas, din California. Poliţia LA County a declarat că nicio persoană de la bordul aeronavei nu a supravieţuit.

Kobe Bryant a fost unul dintre cei mai mari jucători de baschet ai lumii. Întreaga sa carieră și-a petrecut-o la echipa din NBA, Los Angeles Lakers. A câștigat de cinci ori campionatul NBA (2000, 2001, 2002, 2009 și 2010). Bryant a fost inclus de 18 ori în echipa All-Star. În 2008, a fost desemnat cel mai bun jucător NBA (n.red. NBA MVP). La Jocurile Olimpice din 2008 și din 2012, a câștigat medalii de aur, făcând parte din echipa de baschet a Statelor Unite ale Americii.

Ce scrie site-ul oficial al NBA despre moartea lui Bryant.

Legendarul Kobe Bryant a murit într-un accident de elicopter