România a interpretat o altă partitură împotriva Senegalului, Cristina Neagu dând semnalul trezirii fetelor noastre. Victoria (29-24) le păstrează pe elevele lui Tomas Ryde în cursa pentru calificarea în Grupele Principale de la CM de handbal feminin. Următoarea oprire: Kazakhstan, pe 3 decembrie.

Cristina Neagu in actiuneFoto: JHA / Sportsevent

Marcatoare România: Neagu 13 goluri, Perianu 3, Polocoşer 3, Udriştioiu 3, Iuganu 2, Seraficeanu 2, Pintea 1, Ostase 1, Zamfirescu 1.

Rezultatele zilei în Grupa C:

Muntenegru - Kazakhstan 30-21

România - Senegal 29-24

Spania - Ungaria 29-25

Clasamentul grupei:

1 Spania 4 puncte (60-41)

2 Muntenegru 4 (59-46)

3 Ungaria 2 (64-44)

4 România 2 (45-55)

5 Senegal 0 (49-58)

6 Kazakhstan 0 (36-69).

*Primele trei se califică în Grupele Principale ale CM.

Declarații la finalul partidei:

"Pentru mine a fost ceva nou să joc împotriva Senegalului. Se știe că ele sunt la prima participare la Campionatul Mondial. Jocul a fost mult mai bine pregătit, mai ales după felul în care am pierdut primul meci cu Spania. Am sentimentul că suntem mult mai bine, sunt mulțumit de felul în care am jucat și de felul cum am făcut-o în apărare. Sunt mulțumit de echipă, de Crina, de felul în care a jucat" - Tomas Ryde

”La mulți ani, români! La mulți ani, România! Și sper că v-am făcut un cadou frumos de Ziua Națională. Ne așteptam să fie un meci foarte greu. Din punct de vedere psihic era foarte important să ne revenim. Nu e ușor să treci peste un meci ca cel cu Spania. Ieri, Senegal a jucat foarte bine cu Muntenegru. Sunt fericită că am câștigat un meci de luptă. Destul de rar am pierdut de Ziua Națională a României și sunt foarte bucuroasă. Nu contează cele 13 goluri, contează că am învins azi. Eu voi da tot ce am mai bun atâta timp cât sunt pe teren. Momentan îmi lipsește pregătirea, dar mă bucur că am putut să le ajut pe fete. Pentru noi important e să câștigăm următorul meci" - Cristina Neagu

"Vreau să felicit echipa. Știu jucătoarele din Senegal pentru că le-am întâlnit în Franța. Felicit echipa din Senegal pentru că a jucat foarte bine, dar și noi am jucat bine" - Crina Pintea.

Desfășurarea LiveText a partidei România vs Senegal:

Min 60: România vs Senegal 29-24

Marcatoare: Seraficeanu (2), Neagu (2), Iuganu, Zamfirescu

Intrăm în ultimele zece minute, iar România are trei goluri avantaj. Este nevoie de multă claritate pe faza de atac, acolo unde Neagu rămâne principala speranță. Eliminare pentru africance, moment bun pentru România. Neagu nu oferă nicio speranță de la 7 metri, un meci foarte bun făcut de Cristina. Dumanska închide poarta, iar pe contraatac Zamfirescu duce diferența la 5 goluri (29-24). Acesta este de fapt și scorul final, România câștigă un meci important și continuă să spere la calificarea în Grupele Principale ale CM.

Min 50: România vs Senegal 23-19

Marcatoare: Udrişitioiu, Neagu (3), Ostase

Succesivă reușită a fetelor noastre, iar Udrişitioiu a marcat din extremă (19-16). Din păcate, încă o dată primim gol pe centrul defensivei. Atacul nu prea mai are atât de multe idei, inspirația rămâne doar la Cristina Neagu (încă un trasor care nu poate fi oprit decât de plasă). Apar erorile și pe faza ofensivă a Senegalului, iar Neagu ne duce la patru goluri (21-17). Cristina punctează de la 7 metri cu mare încredere. Dumanska parează o lovitură de la 7 metri, ce intervenție!

Min 40: România vs Senegal 18-16

Marcatoare: Neagu (3)

Încă o eliminare în tabăra tricoloră, iar adversarele punctează de la 7 metri (15-13). Se restabilește egalitatea numerică: o eliminare și la adversare. Continuăm să luam gol pe centrul defensivei, culoare prea multe, fetele noastre nu închid la timp. Denisa Dedu apără încă o dată foarte bine, însă Polocoșer este eliminată la următoarea pasă. Dedu parează formidabil, Senegalul se putea apropia la un singur gol! Până la urmă, s-au apropiat la un gol, dar a venit imediat reușita Cristinei Neagu (18-16).

Min 30: România vs Senegal 15-12

Marcatoare: Udrişitioiu, Neagu (2)

Multe probleme pe centrul defensivei, culoar mare, iar Senegalul punctează (12-8). Adversarele se apropie încet-încet pe tabelă pe acest final de primă repriză. Neagu trimite pe lângă poartă, iar Senegalul are atacul pozițional (12-9). Pintea este eliminată, jocul echipei noastre suferă în aceste momente. Nu mai este aceeași naturalețe în a înscrie, în timp ce în apărare sunt adevărate bulevarde. Tomas Ryde cere time-out, era și cazul. Tricolorele mai au doar două goluri avantaj, după ce au avut și șase la un moment dat. Două eliminate pentru tricolore, din fericire apără Dedu. Salvarea vine tot de la Neagu: ce gol de la 9 metri! Încă o dată Denisa Dedu închide foarte bine poarta. Se intră la vestiare cu un avantaj de trei goluri pentru tricolore: 15-12.

Min 20: România vs Senegal 12-7

Marcatoare: Polocoşer, Perianu (2), Neagu (3), Pintea

Polocoşer este jucătoarea începutului de partidă (a marcat deja de trei ori), iar la faza următoare Mădălina Zamfirescu a fost eliminată pentru două minute. Bara le salvează pe fetele noastre. România marchează în inferioritate numerică: ce șut a prins Perianu de la linia de nouă metri! Primul gol și pentru Cristina Neagu (8-3). Aceeași Neagu trimite o pasă minunată, iar Crina Pintea înscrie de la semicerc. Cât de bine și puternic poate trimite Neagu de la 9 metri! Gabi Perianu este eliminată, decizie meritată a arbitrilor din Coreea de Sud. Dumanska apără o lovitură de la 7 metri, iar România nu a primit gol în inferioritate până acum. 4 din 4 pentru Neagu: ce jucătoare avem...Defensiva a fost statică în două rânduri, iar Senegalul a speculat situația (11-6). După 20 de minute, România conduce Senegalul cu 12-7.

Min 10: România vs Senegal 5-3

Marcatoare: Perianu, Polocoşer (2), Udrişitioiu, Iuganu

Primul atac a fost al adversarelor, dar acestea nu au marcat. Perianu se înalță și înscrie de la 9 metri. O primă paradă pentru Denisa Dedu. Polocoşer trimite spre vinclu, iar România se desprinde la 2-0. Tricolorele se apără bine în debutul de meci: multă agresivitate în defensivă. În minutul șase a venit și primul al africancelor. Pe contraatac, Senegalul mai înscrie o dată, iar scorul se strânge (3-2). Udrişitioiu punctează din extremă, este bine că marcăm și din bandă. Sigur, nici Senegalul nu este Spania, dar jocul parcă arată altfel pentru fetele noastre până acum.

A început partida cu atacul de partea Senegalului

S-au intonat cele două imnuri

Jucătoarele din Senegal au intrat pe teren cântând și dansând, în timp ce fetele noastre par îngândurate

S-a disputat deja duminică în grupa României:

Muntenegru - Kazakhstan 30-21​

S-au disputat până acum în Grupa C:

Muntenegru - Senegal 29-25

Ungaria - Kazakhstan 39-15

România - Spania 16-31

Când vor avea loc meciurile României

30 noiembrie, ora 11:00, România vs Spania 16-31

1 decembrie, ora 11:00, România vs Senegal29-24

3 decembrie, ora 12:00, România vs Kazakhstan / Yatsushiro General Gymnasium, Yatsushiro

4 decembrie, ora 08:00, România vs Muntenegru / Kumamoto Prefectural Gymnasium, Nishi-ku

6 decembrie, ora 12:00, România vs Ungaria / Yatsushiro General Gymnasium, Yatsushiro

Aici poți urmări o amplă prezentare a CM de handbal feminin din Japonia.

Meciurile zilei la CM de Handbal feminin: