Federaţia scoţiană de rugby a cerut Federaţiei internaţionale de profil să ia toate măsurile şi să se asigure că partida dintre naţionala ''ciulinilor'' şi Japonia, din Grupa A a Cupei Mondiale 2019, să aibă loc chiar şi pe un alt stadion în cazul în care oraşul Yokohama, unde ar trebui să se dispute confruntarea, va fi afectat de taifunul Hagibis, informează Agerpres.

CM Rugby 2019Foto: rugbyworldcup.com

''Federaţia scoţiană de rugby speră ca planurile de urgenţă să fie puse în aplicare pentru a permite disputarea partidei Japonia - Scoţia şi să dea dovadă de flexibilitate în acest sens. Suntem în contact permanent cu World Rugby pentru a ne asigura că meciul de duminică va avea loc indiferent de stadionul pe care se va desfăşura'', se arată într-un comunicat al Federaţiei scoţiene.

Partida de duminică dintre Scoţia şi Japonia este decisivă pentru desemnarea celei de-a doua echipe care se va califica din Grupa A în sferturi. În prezent, Japonia este lider cu 14 puncte, urmată de Irlanda, 11 puncte, Scoţia, 10 puncte, Samoa, 5 puncte, Rusia, 0 puncte. În ultimele partide, Irlanda va înfrunta Samoa, europenii fiind favoriţi clari şi cu şanse mari de a ocupa chiar locul întâi în cazul în care Japonia nu va învinge Scoţia. ''Ciulinii'' sunt obligaţi să-i învingă pe ''samurai'' ori cu punct bonus ori la o diferenţă de scor cât mai mare pentru a ocupa locul secund care asigură calificarea în faza următoare. În cazul unei victorii a Japoniei, niponii ar încheia pe primul loc, iar irlandezii pe locul 2.

În prezent, Japonia şi Scoţia sunt vecine în ierarhia mondială, ocupând locurile 8, respectiv 9.

Îngrijorarea Federaţiei scoţiene vine după ce World Rugby a decis anularea a două meciuri de la Cupa Mondială care urmau să se dispute sâmbătă, Noua Zeelandă - Italia şi Anglia - Franţa, cu decizie de remiză albă, în condiţiile în care s-a considerat că intemperiile meteo anunţate ar împiedica desfăşurarea confruntărilor prevăzute la Toyota, respectiv Yokohama.

În urma acestei decizii, Noua Zeelandă (1) şi Africa de Sud (2) s-au calificat din Grupa B, iar Anglia (1) şi Franţa (2) s-au calificat în sferturi din Grupa C.

Citește și: