Rămas liber de contract după despărțirea de sud-coreenii de la Jeonbuk Hyundai Motors, Dan Petrescu este tot mai aproape de revenirea la CFR Cluj. Antrenorul ar fi fost ademenit cu un salariu uriaș.

Dan PetrescuFoto: Flaviu Buboi/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Dan Petrescu ar urma să încaseze cel mai mare salariu din SuperLiga

Dan Petrescu s-a despărțit zilele acestea de sud-coreeni de la Jeonbuk, formația pe care a lăsat-o pe ultimul loc, fără succes în primele 5 etape și este tentat de o revenire în fotbalul românesc.

Cei de la GSP au anunțat că antrenorul în vârstă de 56 de ani s-ar fi înțeles deja cu patronul celor de la CFR Cluj și tot sursa citată menționează că acesta ar urma să încaseze un salariu lunar de 30.000 de euro.

La acest salariu ar urma să fie adăugate prime duble de victorie în competițiile interne, bonusuri de promovare jucători U21, de fotbaliști la echipa națională, la loturile de juniori, de golgheter al Ligii 1 etc.

Dan Petrescu l-ar surclasa astfel în topul salariilor pe Ioan Ovidiu Sabău, care este lider în acest clasament, cu 25.000 de euro pe lună.

Comparativ, Cristiano Bergodi (Rapid) ar încasa aproximativ 15.000 de euro/lună, Ivaylo Petev (Universitatea Craiova) - 12.000 de euro/lună, Zeljko Kopic (Dinamo) - 8.000 de euro/lună.

Dan Petrescu va avea și o clauză, în oglindă, cu CFR Cluj. Se va cifra la 400.000 de euro, precum cea precedentă. Dacă pleacă din proprie inițiativă, plătește el. Dacă este concediat de către club, primește el suma.

Pentru sezonul următor, bonusul de titlu, de 200.000 de euro, va fi condiționat de accederea într-o grupă europeană. Fiind trei sume distincte, în funcție de eventuala calificare. Suma totală ar fi pentru calificarea în grupele Champions League.

De știut:

  • Alături de CFR, Petrescu a cucerit patru titluri de campion în România: 2017-2018, 2018-2019, 2019-2020, 2021-2022.
  • De-a lungul carierei de antrenor, Dan Petrescu a trecut pe la FC Național, Sportul Studențesc, Rapid, Wisla Cracovia, Unirea Urziceni, Kuban Krasnodar, Dinamo Moscova, Al-Arabi, ASA Târgu Mureș, Jiangsu Suning, Al-Nasr, CFR Cluj, Guizhou Hengfeng, Kayserispor și Jeonbuk Hyundai Motors.