Jeonbuk Hyundai a anunțat, sâmbătă, despărțirea oficială de Dan Petrescu. Ultima înfrângere (0-2 cu Jeju) a cântărit decisiv în luarea deciziei.

Dan PetrescuFoto: Steve Cho Kyewoong/Penta Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

Dan Petrescu, dat afară de la Jeonbuk Hyundai - Revine la CFR Cluj?

După cinci etape jucate din noul sezon fotbalistic din Coreea de Sud, Jeonbuk se află pe ultimul loc (fără vreo victorie în debutul stagiunii).

La ultimul meci, fanii celor de la Jeonbuk i-au cerut lui Petrescu demisia, iar conducerea formației a anunțat oficial despărțirea de antrenorul român pe conturile oficiale de Facebook și Instagram ale echipei.

„A fost o perioadă minunată să lucrez cu cei mai buni jucători şi fani la cea mai bună echipă din Asia. Voi păstra în suflet experienţa, timpul şi dragostea pentru echipă şi voi continua să o susţin pe Jeonbuk Hyundai când mă voi întoarce în ţara mea natală. Vă mulţumesc din nou” Dan Petrescu, potrivit paginii de Facebook a echipei sud-coreene.

Anunțul plecării lui Dan Petrescu de la Jeonbuk vine la doar trei zile după ce Adrian Mutu și-a dat demisia de la CFR Cluj.

În vârstă de 56 de ani, Dan Petrescu ar putea fi o soluție pentru banca tehnică a formației din Gruia, așa cum s-a tot vehiculat în presa sportivă de la noi în ultimele zile.

Dan Petrescu fusese prezentat oficial la gruparea din Coreea de Sud pe 9 iunie 2023.

De-a lungul carierei de antrenor, Dan Petrescu a trecut pe la FC Național, Sportul Studențesc, Rapid, Wisla Cracovia, Unirea Urziceni, Kuban Krasnodar, Dinamo Moscova, Al-Arabi, ASA Târgu Mureș, Jiangsu Suning, Al-Nasr, CFR Cluj, Guizhou Hengfeng, Kayserispor și acum Jeonbuk Hyundai Motors.