​Universitatea Craiova a învins Rapidul în inferioritate numerică, scor 2-1, iar patronul Mihai Rotaru și Sorin Cârțu (fost președinte al clubului) i-au transmis un mesaj clar selecționerului Edi Iordănescu.

Alexandru MitritaFoto: Flaviu Buboi/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> VIDEO SuperLiga: Universitatea Craiova, succes contra Rapidului în inferioritate numerică

Alexandru Mitriță și Ștefan Baiaram, ceruți la naționala României

După victoria din etapa secundă a play-off-ului SuperLigii, Rotaru a afirmat că Alexandru Mitriță trebuie să facă parte din lotul României pentru Campionatul European din Germania.

„Mitriță Alexandru nu e doar un geniu în teren. El, la ora actuală, e spiritul Olteniei fotbalistice actuale. Nu vorbim aici de Balaci, Cîrțu, generația lor. Să nu existe discuții.

Dacă tu nu îl iei la națională... au fost niște probleme acum 3 ani. Alexandru Mitriță s-a schimbat. Toți ne schimbăm. Cea mai importantă e atitudinea pe care el o arată. El e simbolul Craiovei actuale!

E reprezentantul a două milioane de oameni care locuiesc în Oltenia. Mai sunt trei milioane și în afară. Ei vor să se bucure de Mitriță la națională! Dați-le această șansă!” - Mihai Rotaru, la Prima Sport.

>> Antrenorul Rapidului, după 1-2 cu Universitatea Craiova: „E un dezastru. Ne-am făcut harakiri”

Pe lângă Mitriță, Cârțu a afirmat că și Ștefan Baiaram ar trebui să primească o șansă din partea selecționerului Iordănescu.

„Pasa lui Mitriță e de campion. Numai un jucător de geniu poate reuși o pasă atât de imprevizibilă. Printr-o astfel de aglomerare, să găsești tunelul ăsta și să dai o pasă printre picioarele lui Iacob. A fost pasă cu tot cu preluare. Merită la națională! Cum face Gică Hagi pentru Ianis, ieșim și noi să facem presiune.

De ce să nu îl chemi și pe Baiaram? Să știi că ce a arătat acest copil în ultima vreme e special. A marcat 6 goluri după accidentare. A ieșit în evidență în multe momente. Și la penalty-ul scos de Ivan a avut o incursiune bună” - Sorin Cârțu, citat de GSP.

SuperLiga, a doua etapă de play-off

Sepsi Sf. Gheorghe - CFR Cluj 1-1

Universitatea Craiova - Rapid București 2-1

Farul Constanța - FCSB / duminică, ora 21:00.

SuperLiga, clasament play-off

1. FCSB – 35 puncte (-1 meci)

2. Universitatea Craiova – 31 *

3. CFR Cluj – 28 p *

4. Rapid București – 28 p *

5. Farul Constanța – 25 p * (-1 meci)

6. Sepsi Sf. Gheorghe – 23 p *

* Echipele care au beneficiat de rotunjire la înjumătățirea punctelor.