​Petrolul Ploiești a ratat calificarea în play-off, după un parcurs bun în acest sezon, iar antrenorul Florin Pîrvu a fost demis de conducere după runda cu numărul 30 a SuperLigii.

Florin Pîrvu, PetrolulFoto: Razvan Pasarica / Sport News / Profimedia

>> VIDEO SuperLiga: FCSB, umilită pe Arena Națională – Rapid relansează lupta la titlu

Petrolul Ploiești s-a despărțit de antrenorul Florin Pîrvu

Meciul de pe teren propriu în fața celor de la Sepsi, pierdut cu scorul de 1-2, i-a fost fatală antrenorului principal al Petrolului, Florin Pîrvu.

În ciuda unui parcurs bun în acest sezon, ultimele patru etape au fost dezastruoase pentru ploieșteni, cu înfrângeri pe linie.

După ratarea calificării în play-off, prahovenii au anunțat despărțirea de tehnician.

„Ca urmare a unei decizii luate de comun acord, colaborarea dintre FC Petrolul Ploiești și antrenorul principal Florin Pîrvu a ajuns, astăzi, la final, la aproape un an și o lună distanță de la momentul în care tehnicianul prelua conducerea echipei noastre.

Cu Florin Pîrvu pe bancă, cel care a dus mai departe munca unui alt petrolist, Nicolae Constantin, Petrolul a terminat stagiunea precedentă pe locul 8, iar în actuala ediție de campionat a avut un parcurs care a dat speranțe justificate pentru o calificare în play-off, cu victorii obținute în fața Rapidului, chiar în Giulești, contra campioanei en-titre, Farul Constanța, sau, în Bănie, împotriva Universității Craiova.

În total, Florin Pîrvu i-a condus pe „lupi” în 48 de partide oficiale (45 în Superliga și 3 în Cupa României), bilanțul său fiind de 16 victorii, 16 rezultate de egalitate și 16 înfrângeri.

Componența viitorului staff tehnic al echipei noastre va fi comunicată în perioada următoare, imediat ce aceasta va fi definitivată.

Mulțumim, Florin Pîrvu! Mult succes mai departe!” – au anunțat ploieștenii pe rețelele de socializare.

La finalul sezonului regular, Petrolul ocupă poziția a zecea în clasamentul SuperLigii, cu 35 de puncte.

>> SuperLiga: Programul primei etape din play-off și clasamentul după înjumătățirea punctelor